12 διάσημα ζευγάρια σε τρυφερές στιγμές

niouman-gkeimpl
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο φωτογραφικός φακός μπορεί να δημιουργήσει ψευδαισθήσεις με την ίδια ευκολία που θα απαθανατίσει μία μεγάλη αλήθεια.

 Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και μάλλον αυτή η φράση περιγράφει καλύτερα την αγάπη που αισθάνονται τα «φιλοξενούμενα» ζευγάρια μας. Από το θρυλικό δίδυμο των Bonnie και Clyde και τους Kurt Cobain- Courtney Love, μέχρι τη θυελλώδη σχέση της Elizabeth Taylor και του Richard Burton, οι διάσημοι είχαν τις δικές τους, μικρές στιγμές ευτυχίας, που κατάφερε να απαθανατίσει ο φωτογραφικός φακός.
 

Marilyn Monroe και Arthur Miller
Επιβεβαίωναν τον κανόνα ότι τα ετερώνυμα έλκονται. Αν και φαινομενικά τελείως αντίθετοι, ο Arthur Miller και η Marilyn Monroe, μοιάζουν στη φωτογραφία του  Richard Avedon το 1957, πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.
 

John Lennon και Yoko Ono
Το ζευγάρι που λατρεύτηκε αλλά και μισήθηκε όσο τίποτα, κυρίως λόγω της επιρροής της Ono στην προσωπικότητα αλλά και τις μουσικές επιλογές του Lenon, ήταν αχώριστο. Το στιγμιότυπο της φωτογραφίας είναι από τον μήνα του μέλιτος, σε μία προσπάθειά τους να στρέψουν το βλέμμα του Τύπου στο ζήτημα της παγκόσμιας ειρήνης.
 

Kurt Cobain και Courtney Love
Με βίο παράλληλο (σχεδόν) η νεότερη εκδοχή του ζευγαριού Lenon-Ono είναι μάλλον η σχέση του Kurt Cobain με την Courtney Love. Ιδιόρρυθμο ζευγάρι, με εμμονές και πάθη, η φωτογραφία αυτή ίσως είναι η μόνη τρυφερή στιγμή τους…τουλάχιστον  on camera.
 

Paul Newman και Joanne Woodward
Στα γυρίσματα της ταινίας «A New Kind of Love» του 1963, ο Paul Newman και η πρόσφατα τότε σύζυγός του Joanne Woodward, φαίνονται τόσο ερωτευμένοι, όσο το…Hollywood μάλλον δεν επιτρέπει. Έμειναν παντρεμένοι για 50 ολόκληρα χρόνια, μέχρι το θάνατό του το 2008. Η αφοσίωση, η αγάπη αλλά και η δίχως όρια τέχνη του κινηματογράφου απεικονίζονται στη φωτογραφία αυτή, η οποία έγινε τον Μάιο που μας πέρασε η επίσημη αφίσα του 66ου Φεστιβάλ των Καννών.
 

Elizabeth Taylor και Richard Burton
Ένα από τα πιο γνωστά ζευγάρια που έχει περάσει από το Hollywood είναι η Elizabeth Taylor και ο Richard Burton. Η σχέση τους έχει – όχι άδικα- μυθικές διαστάσεις και δύσκολα θα ξεπεραστεί. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε στα γυρίσματα  της ταινίας του Vincente Minnelli το 1965 «The Sandpiper». Οι φήμες την εποχή εκείνη για τη σχέση τους, ενώ ο Burton ήταν ακόμα παντρεμένος, ήταν πρώτο θέμα σε όλα τα tabloids της εποχής.
 

Humphrey Bogart και Lauren Bacall
Δύο είδωλα, μία ιστορία. Ο Bogie και η Lauren Bacall, το 1945 την ημέρα του γάμου τους, δείχνουν πιο ανθρώπινοι από ποτέ. Παλιομοδίτικο ρομάντζο με έρωτα, πάθος όπως όριζε η έβδομη τέχνη της εποχής σε ρεαλιστικό όμως σκηνικό. Έμειναν παντρεμένοι 14 χρόνια και η Bacall μιλώντας για αυτόν είπε σε συνέντευξή της «Ήταν ο πιο υπέροχος άνθρωπος που έχει περπατήσει στη Γη».
 

Bonnie Parker και Clyde Barrow
Σα …δύο καπνισμένες κάννες, το θρυλικό δίδυμο των Bonnie και Clyde εκτός από απαγωγές, ληστείες και δολοφονίες, ζούσε και έναν ακατανίκητο έρωτα. Η σπάνια αυτή φωτογραφία απεικονίζει την αγάπη τους χωρίς περιττά λόγια και …όπλα.
 

Spencer Tracy και Katharine Hepburn
Η προσωπική και επαγγελματική τους σχέση διήρκεσε 25 χρόνια. Η σχέση τους ξεκίνησε όταν ο Tracy ήταν παντρεμένος ακόμα (σε διάσταση από τη σύζυγό του όμως), γεγονός που δεν ενοχλούσε καθόλου την αντισυμβατική Katherine Hepburn. Αυτή στάθηκε δίπλα του ακόμα και αν εκείνος παρέμεινε αλκοολικός και καταθλιπτικός για όλη του τη ζωή.
 

Clark Gable και Carole Lombard
Αυτή η ρομαντική εικόνα της Carole Lombard και του Clark Gable απαθανατίστηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 1932 «No Man of Her Own», μόλις τέσσερα χρόνια πριν από τον χαμό της εκκολαπτόμενης τότε και πολλά υποσχόμενης ηθοποιού. Στα γυρίσματα το ζευγάρι ήταν παντρεμένο, αν και οι καβγάδες τους ήταν…ομηρικοί.
 

Laurie Anderson και Lou Reed
Καλύτεροι φίλοι, συνεργάτες και σύντροφοι στη ζωή. Ο πρόσφατα εκλιπών Lou Reed και η Laurie Anderson αποτέλεσαν τον ορισμό της πρωτοπορίας και της έμπνευσης και απέδειξαν περίτρανα ότι μπορείς να δημιουργήσεις θρύλους από μία απλή ιδέα.
 

Anna Karina και Jean-Luc Godard
Ο σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κριτικός κινηματογράφου Jean-Luc Godard δε θα μπορούσε παρά να δει στα μάτια της Karina τη δική του μούσα. Οι δυο τους ερωτεύτηκαν λίγο μετά τη συνεργασία τους στο «Le Petit Soldat». Δημιούργησαν τη δική τους εταιρεία παραγωγής, αλλά η εμμονή του Godard με τον κινηματογράφο δεν τους επέτρεψε ποτέ να κατακτήσουν την απόλυτη οικειότητα σα ζευγάρι. Ωστόσο, η σχέση τους ήταν γεμάτη πάθος και μαγνητισμό.
 

Frida Kahlo και Diego Rivera
Για εκείνη, ο Diego Rivera ήταν ο μέντορας και η αφορμή να γίνει συνώνυμο της γυναικείας έμπνευσης και δημιουργίας. Για εκείνον, η Frida Khalo ήταν η αδιαμφισβήτητη προσωποποίηση του πόνου και της έκφρασής του. Οι δυο τους είχαν έναν ταραχώδη γάμο,  όπου ο ένας επιβουλεύονταν και προκαλούσε την επιτυχία του άλλου. Αν και τελικά ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους, συχνά βρίσκονταν σύμμαχοι σε πολιτικές και ακτιβιστικές δραστηριότητες.