Τα 10 πιο περίεργα μέρη που δόθηκαν συναυλίες

u2
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Είχαμε συνηθίσει τους rock stars να εμπλέκονται σε πολλές εκκεντρικές πράξεις. Μία από τις τελευταίες μόδες δεν είναι τα ρούχα, οι δηλώσεις ή η μουσική τους, αλλά οι χώροι που επιλέγουν να εμφανιστούν ζωντανά. Τα παρακάτω παραδείγματα συζητήθηκαν και προκάλεσαν το κοινό ενδιαφέρον, επιτυγχάνοντας αν μη τι άλλο τον στόχο τους.

U2- Φεστιβάλ Καννών
Οι Ιρλανδοί επέλεξαν το κόκκινο χαλί και τα σκαλιά του Φεστιβάλ των Καννών το 2007 για να παίξουν το καινούργιο τους τότε κομμάτι  «Vertigo», στο πλαίσιο της προώθησης του ντοκιμαντέρ «U2-3D».  Οι U2 μαζί με τους Beatles και αργότερα τους Red Hot Chilli Peppers, έχουν εμφανιστεί και σε σκεπή σπιτιών, στη συγκεκριμένη περίπτωση για το videoclip του «Where The Streets Have No Name».

Brian May – Buckingham Palace

Brian May

Ο κιθαρίστας των Queen επέλεξε ένα σεμνό και ταπεινό μέρος για να παίξει ζωντανά και αυτό δεν ήταν άλλο από την οροφή του παλατιού του Buckingham, στο πλαίσιο του  «Party at the Palace», με αφορμή το Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ το 2002.

The White Stripes - Αστικό λεωφορείο
Μέσα σε ένα απλό αστικό λεωφορείο μπήκε το δίδυμο (δεν ξέρουμε αν έκοψαν και εισιτήριο) και τραγούδησαν το «Hotel Yorba»  με άλλους επιβάτες να τραγουδούν κι άλλους να κοιτάνε έκπληκτοι.

The Libertines- Οίκος ευγηρίας
H μπάντα του Pete Doherty έδωσε μία από τις πρώτες συναυλίες της σε έναν οίκο ευγηρίας στο Camden του Λονδίνου, το 1999.

Arcade Fire- Σχολική καφετέρια

Arcade Fire

Οι μαθητές του Λυκείου  Canterbury στην Οτάβα, θα θυμούνται για πάντα αυτό το διάλειμμα για φαγητό, μιας και μια από τις καλύτερες μπάντες των τελευταίων ετών, έπαιξε ζωντανά στη σχολική τους καφετέρια.

The King Blues- Υπόνομοι
Το βρετανικό ska-punk group  έπαιξε το 2010 στους υπόνομους της πόλης, κάνοντας όλον τον κόσμο να αναρωτιέται ποιος είχε αυτή τη… «σιχαμερή» ιδέα.

Muse- Διάστημα

Muse

Μια συναυλία που ακόμα δεν έχει γίνει αλλά εκκρεμεί, είναι αυτή των Muse, οι οποίοι βρίσκονται σε επικοινωνία με τη Virgin Galactic για να παίξουν τη μουσική τους… στο διάστημα.

Jamiroquai- Boeing 757
Το συγκρότημα έπαιξε ζωντανά στα 35.000 πόδια, σε ένα Boeing 757 και μπήκε στο ρεκόρ Γκίνες για την πρώτη συναυλία στο μεγαλύτερο υψόμετρο, αλλά ηττήθηκε το 2010 από τον James Blunt, όταν αυτός  ερμήνευσε τα κομμάτια του στα 41.000 πόδια…

The Cramps- Ψυχιατρείο
Δε γίνεται να μιλάει κανείς για συναυλίες σε περίεργα μέρη και να μην αναφερθεί στη θρυλική εμφάνιση των Cramps το 1978 στο ψυχιατρείο της Napa.

Nunatak- Mέσα στους πάγους
Τους ξέρατε; Ούτε και εμείς. Είναι όμως, το συγκρότημα που δημιουργήθηκε από επιστήμονες και ερευνητές που βρίσκονται στην Ανταρκτική, ειδικά για τους σκοπούς του Live Earth concerts, έτσι ώστε οι διοργανωτές να μπορούν να δηλώσουν ότι και οι έξι ήπειροι συμμετείχαν στη διοργάνωση αυτή. Και ναι, έπαιξαν μουσική μέσα στους πάγους!

Katie Melua- Πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου

Katie Melua

Η Katie Melua έσπασε ένα άλλο ρεκόρ, αυτού της συναυλίας στο μεγαλύτερο βάθος, καθώς έπαιξε στα 303 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου.