Village Heights Resort: εκεί που βρίσκουν ορισμό όλα όσα σημαίνουν Ελληνικό Καλοκαίρι

village-heights
ΠΕΜΠΤΗ, 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα καταλυμάτων στην Χερσόνησο Κρήτης με θέα στο πέλαγος, μια ανάσα από το αεροδρόμιο, την παραλία και την πόλη του Ηρακλείου. Αυτές είναι οι βασικές συστάσεις. Το δια ταύτα περιλαμβάνει πολλά περισσότερα. Πάμε να τα δούμε!

Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και εδώ το lobby αναλαμβάνει να το διασφαλίσει. Εισερχόμενος κανείς στο κεντρικό κτίριο του ξενοδοχείου, καταλαμβάνεται από μια αίσθηση απλόχερης αρχοντιάς που δεν κραυγάζει αλλά σε κερδίζει σιωπηρά. Αυτό είναι ένα στοίχημα που πολλά ξενοδοχεία δυσκολεύονται να κερδίσουν. Θα έχετε ίσως παρατηρήσει την τάση υπερβολής που επικρατεί συχνά σε μια προσπάθεια εντυπωσιασμού που όμως εν τέλει αποτυγχάνει με την περιττή πληθωρικότητα. Εδώ, οι χώροι μιλούν με τις διακριτικές τους λεπτομέρειες που υποδηλώνουν μεράκι και νοιάξιμο. Πρόκειται για τυπικό, αν και όχι τόσο σύνηθες, χαρακτηριστικό των οικογενειακών επιχειρήσεων όπου η μια γενιά πήρε την σκυτάλη από το χέρι της προηγούμενης φιλώντας το με ευγνωμοσύνη. Και εδώ, η οικογένεια Σμπώκου, με την μακρά παράδοση στον χώρο της φιλοξενίας, φαίνεται ξεκάθαρα πως ακολούθησε αυτόν τον δρόμο: του σεβασμού σε όσα οι πρόγονοι έχουν δημιουργήσει.

Το παραπάνω επιβεβαιώνεται από τους ανθρώπους που αποτελούν το προσωπικό. Το έχω παρατηρήσει να συμβαίνει κατά κόρον. Αν θες να μπεις στο μεδούλι μιας επιχείρησης και να ψηλαφίσεις την ουσία της ποιότητάς της, ειδικά στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού, αρκεί να παρατηρήσεις πώς συμπεριφέρονται οι άνθρωποι που την «τρέχουν». Στο Village Heights Resorts (Instagram) τα χαμόγελα είναι ειλικρινή και η καλοσύνη ανεπιτήδευτη που σημαίνει πως η έννοια οικογένεια δεν περιορίζεται μόνο στα μέλη που μοιράζονται το ίδιο αίμα. Αυτό διαπίστωσα όλες τις ημέρες της παραμονής μου στο ξενοδοχείο, συνομιλώντας και παρατηρώντας διακριτικά συμπεριφορές και αντιδράσεις. Η αγάπη και το ενδιαφέρον δουλεύουν υποδόρια και αυτό αντανακλάται σε κάθε βήμα. Ο διευθυντής, Παύλος Μπαντουβάκης, δίνει το γενικό πρόσταγμα κάνοντας τον μηχανισμό να δουλεύει ρολόι.

Renee Frinking

Ο chef, Μιχάλης Μαρκάκης

Renee Frinking

Παύλος Μπαντουβάκης, Διευθυντής

Renee Frinking

Στέφανος Καρράς, F&B Manager.

Οι bartenders, οι σερβιτόροι, οι καμαριέρες, τα μέλη του animation team, ακόμη και οι οδηγοί των ταξί με τα οποία συνεργάζεται το ξενοδοχείο είναι ποτισμένοι μια γνήσια ευγένεια που ξεχειλίζει και που σε σκλαβώνει με την πρώτη ματιά, γεγονός που αποδεικνύει πως εδώ, τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

Διασχίζοντας το lobby, ο διάδρομος οδηγεί στο εξωτερικό bar. Μπροστά μια μεγάλη, άνετη πισίνα, γύρω της μια έκταση με γκαζόν, γενναίο ίσκιο από τα δέντρα, ξαπλώστρες, ο ναυαγοσώστης άγρυπνος φρουρός για τα πιτσιρίκια που παραδίδουν μαθήματα ανεμελιάς και η χαλάρωση αρχίζει.  Στρέφω το βλέμμα προς τη θάλασσα, κάτω στην πλαγιά και αφήνω αυτό το αίσθημα ανακούφισης, ηρεμίας και πληρότητας να κάνει τη δουλειά του ανενόχλητο.

Τρεις μέρες μετά, έχοντας ρουφήξει σαν στεγνό χώμα όλο το νέκταρ του Village Heights, απαριθμώ όσα ερωτεύτηκα.

Η θέα και η δροσιά. Εδώ συμβαίνει το εξής ενδιαφέρον. Μολονότι το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Χερσόνησο, άρα σε παραθαλάσσιο προορισμό (η πλησιέστερη παραλία απέχει μόλις 5 λεπτά), παράλληλα νιώθεις την διαφορετικότητα της επιλογής σου που προκύπτει από το γεγονός ότι απολαμβάνεις συνεχή δροσιά τόση και τέτοια, που σπάνια κάποιο αμιγώς παραθαλάσσιο μέρος, ειδικά στην Κρήτη, μπορεί να εξασφαλίσει καταμεσής του καύσωνα. Αν ανήκετε σε εκείνους που η ζέστη είναι ικανή να βάλει τις καλοκαιρινές διακοπές σε διακύβευση, το Village Heights Resort είναι μια επιλογή που θα σεβαστεί τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο. Η τοποθεσία επιπλέον εξασφαλίζει θέα που το μάτι, ειδικά του στερημένου αστού, δεν χορταίνει!

Οι συγκάτοικοι παραθεριστές. Όπως και να το κάνουμε, όταν επιλέγεις ξενοδοχείο για να καταλύσεις, είσαι υποχρεωμένος να συνυπάρξεις με ετερόκλητα άτομα που δεν σου κάνουν πάντα απαραιτήτως. Εδώ όμως, ο κόσμος συμπαρασύρεται από το περιβάλλον και ηρεμεί. Όλοι γίνονται κοινωνοί της ίδιας αίσθησης και κανείς δεν αποτελεί παραφωνία. Ακόμη και στην κεντρική πισίνα, ακόμη και τις ώρες αιχμής, ακόμη και οι πιο ηχηροί παραθεριστές «κατεβάζουν ταχύτητα».

Εξάλλου πάντα υπάρχει και η επιλογή της δεύτερης πισίνας όπου όλα παύουν, εκτός από το θρόισμα του αέρα και το γύρισμα των σελίδων από τα βιβλία.

Renee Frinking
Renee Frinking
Renee Frinking
Δραστηριότητες και ευεξία

Σημειώστε: Γιόγκα στον ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο, γυμναστήριο, aqua πρόγραμμα, ping-pong, golf, τέννις, χαμάμ, τζακούζι, σάουνα, και εξωτερικός χώρος δραστηριοτήτων για παιδιά και όχι μόνο, παιδική χαρά και ένα spa που δεν θες να αποχωριστείς. Την θεραπευτική εμπειρία απόλαυσης και αναζωογόνησης εγγυώνται οι εξειδικευμένοι φροντιστές και τα εγχώρια υλικά στα συστατικά των προϊόντων που χρησιμοποιούν.

Η ευεξία βρίσκεται στον πυρήνα της συνολικής φιλοξενίας που παρέχεται στο Village Heights με στόχο οι διακοπές να μετατραπούν σε μια ολιστική εμπειρία αποτοξίνωσης: σωματικής και ψυχικής.

Renee Frinking
Renee Frinking
Renee Frinking
Γαστρονομία ή αλλιώς η χαρά της γευσιγνωσίας

Δυο βασικά εστιατόρια, κανένα δίλημμα. Αρκεί να έχεις χρόνο να τα απολαύσεις και τα δυο. Υπακούοντας στην ανάγκη για ποικιλία, οι ιδιοκτήτες και οι συνεργάτες τους, με επικεφαλής τον chef Μιχάλη Μαρκάκη, έχουν φροντίσει να υπάρχουν δυο διαφορετικές επιλογές με ένα κοινό στοιχείο: τον σεβασμό στον ουρανίσκο του πελάτη.

Ένα έξτρα αστεράκι από εμάς για το Ροδιές, που, χάρη στην διαμόρφωση του χώρου και του μενού με γνώμονα την παράδοση, βασισμένου στις τοπικές συνταγές με πρώτες ύλες αμιγώς από τον τόπο της Κρήτης, μας συγκίνησε βαθιά (το ίδιο και το αντικριστό κατσικάκι που σιγοψηνόταν για ώρες δίπλα μας στην παραδοσιακή παρασιά προτού περάσει στα πιάτα μας και από εκεί στην καρδιά μας). Τουλάχιστον μέχρι την επόμενη μέρα που ανεβήκαμε στο roof του εστιατορίου Ελιά και η θέα μας επιβλήθηκε αθόρυβα και αποτελεσματικά όπως όλα τα ωραία. Το ίδιο και οι γεύσεις, το σέρβις και το καλό κρασί. Για το πρωινό, για a la carte μεσημεριανό και buffet δείπνο, υπάρχει η επιλογή του εστιατορίου δίπλα στην κεντρική πισίνα. 

!Μια ανάσα για μια ρακή από τις τοπικές ροδιές και συνεχίζουμε.

Ποτά με υπογραφή

Οι λάτρεις του καλού ποτού και του εμπνευσμένου cocktail, θα πάρουν αναπαυτική θέση στις καρέκλες του μπαρ και θα αφεθούν στις επιλογές του έμπειρου προσωπικού που πρώτα «ανακρίνει» και έπειτα δημιουργεί. Όλα με την καθοδήγηση του Στέφανου Καρρά, υπεύθυνου F&B του ξενοδοχείου.

Renee Frinking
Renee Frinking
Τα καταλύματα

Όλα τα πλεονεκτήματα της Κρήτης που την κάνουν φημισμένη στα πέρατα, σε ένα ξενοδοχείο. Σημειώστε: ησυχία, δροσιά, άνεση, καθαριότητα. Ποιος θέλει κάτι παραπάνω;

Renee Frinking

Εδώ, η αρχιτεκτονική είναι τέτοια που νιώθεις πως βρίσκεσαι σε κάποιο κρητικό χωριό. Η αίσθηση της γειτονιάς υπάρχει σταθερά. Περπατώντας στα δρομάκια του ευρύτερου χώρου σε κυκλώνουν μυρωδιές από βότανα και μυρωδικά που επιμελώς ατημέλητα διαμορφώνουν μια φυσικότητα σαν να μην έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι.

Το εσωτερικό των καταλυμάτων που ποικίλλουν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες, εκπέμπει αυτή την αίσθηση φροντίδας και καταλαβαίνεις πως κάθε λεπτομέρεια έχει δεχτεί φροντίδα σχεδόν μητρική. Όλα δια χειρός και μέριμνας των αδερφών, Αγάπης και Κωστάντζας Σμπώκου.

Renee Frinking

Στο τέλος του αξέχαστου αυτού τριημέρου, όλοι γίναμε μια παρέα και το ραντεβού δόθηκε για την πρώτη ευκαιρία με την αίσθηση πως δεν πρόκειται για λόγια που παίρνει ο αέρας. Ακριβώς όπως επιβάλλει η λεβεντομάνα Κρήτη, που ξέρει να κρατάει τον λόγο της!

Ευχαριστούμε την Marketing Manager, Εύα Τριανταφυλλίδου που οργάνωσε αυτό το ταξίδι.

Χριστίνα Χρυσανθοπούλου
[email protected]