Τα 10 χριστουγεννιάτικα τραγούδια που αξίζει να ακούσετε φέτος

ta-10-xristougenniatika-tragoudia-pou-aksizei-na-akousete-fetos

David Bowie and Bing Crosby-«The Little Drummer Boy/Peace On Earth»

ΠΕΜΠΤΗ, 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Χριστουγεννιάτικο τραγούδι δεν είναι μόνο το «Last Christmas» των Wham! Το click@Life διάλεξε για εσάς τα 10 ωραιότερα τραγούδια που αξίζει να ακούσετε φέτος.

Όσοι από εσάς έχετε συνδυάσει τα Χριστούγεννα με το χιλιοπαιγμένο «Last Christmas» των Wham, το οποίο πλέον έχει καταντήσει κάτι παραπάνω από χριστουγεννιάτικο κλισέ, υπάρχουν χιλιάδες άλλα υπέροχα, γνωστά ή λιγότερο γνωστά τραγούδια που θα σας βάλουν στο πνεύμα της εποχής και αξίζει να τα ανακαλύψετε.

1. John Lennon-«Merry Xmas (War Is Over)» (1971)

Σε παραγωγή του Phil Spector, αυτό το τραγούδι έχει ένα έντονο αντιπολεμικό μήνυμα με αφορμή τον πόλεμο του Vietnam.

2. Bruce Springsteen –«Santa Claus Is Coming To Town» (1985)

Αυτό το τραγούδι είχε γραφτεί αρχικά το 1934 και ακούστηκε πρώτη φορά στη ραδιοφωνική εκπομπή του Eddie Cantor. Το «Αφεντικό» το έχει ερμηνεύσει αρκετές φορές ζωντανά, ενώ η εκτέλεση που έχει μείνει κλασική είναι όταν μαζί του στη σκηνή ανέβηκαν και οι Bon Jovi σε μία συναυλία στο New Jersey το 2003.

3. David Bowie and Bing Crosby-«The Little Drummer Boy/Peace On Earth» (1977)

Το κλασικό αυτό χριστουγεννιάτικο τραγούδι γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία από το μικρό φιλμ που δημιουργήθηκε για το τηλεοπτικό show Bing Crosby's Merrie Olde Christmas.

4. The Beach Boys-«Little Saint Nick» (1963)

Γραμμένο από τον Brian Wilson, το single έγινε αμέσως hit, μπήκε ένα χρόνο αργότερα στο «The Beach Boys' Christmas Album» και έχει γνωρίσει πολλές διασκευές.

5. Mariah Carey-«All I Want For Christmas Is You» (1994)

Δε γίνονται Χριστούγεννα χωρίς Mariah Carey! Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια της και ένα από τα πλέον κλασικά pop κομμάτια των τελευταίων χρόνων, το οποίο η τραγουδίστρια ηχογράφησε ξανά φέτος για το δεύτερο χριστουγεννιάτικο της album «Merry Christmas II You».

Mariah Carey-«All I Want For Christmas Is You»

6. Jackson 5- «Up On The Housetop» (1970)

Το τραγούδι αυτό μετρούσε ήδη πάνω από 100 χρόνια ζωής το 1970 και το θρυλικό συγκρότημα Jackson 5 αποφάσισαν να το εντάξουν στο χριστουγεννιάτικο album τους που είχαν κυκλοφορήσει τότε.

7. Kylie Minogue-«Santa Baby» (2003)

Kylie Minogue-«Santa Baby»

Η Αυστραλέζα τραγουδίστρια προσθέτει το sex appeal της στη διασκευή του τραγουδιού που έγινε γνωστό από την Eartha Kitt.

8. Band Aid – «Do They Know It’s Christmas?» (1984)

Ο Bob Geldof και ο Midge Ure συγκέντρωσαν τα μεγαλύτερα αστέρια της μουσικής, ανάμεσα τους ο Bono, ο Sting, οι Duran Duran, ο George Michael και άλλοι για την ηχογράφηση ενός τραγουδιού για την εξάλειψη της πείνας στην Αιθιοπία. Το τραγούδι έγινε ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα hits και ηχογραφήθηκε ξανά είκοσι χρόνια μετά από την Band Aid 20, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Chris Martin των Coldplay και ο Robbie Williams.

9. Coldplay-«Christmas Lights» (2010)

Φρέσκια κυκλοφορία που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και διατίθεται για δωρεάν κατέβασμα από το site της μπάντας.

Coldplay-«Christmas Lights»

10. Darlene Love-«Christmas (Baby Please Come Home)» (1963)

Όπως είπε η τραγουδίστρια Darlene Love χρειάστηκαν τρεις Εβραίοι (ο Phil Spector, ο Jeff Barry and η Ellie Greenwich) για να γράψουν το ωραιότερο χριστουγεννιάτικο τραγούδι όλων των εποχών. Αρχικά προορισμένο για τη Ronnie Spector, δόθηκε στην Darlene Love μιας και οι δημιουργοί θεώρησαν ότι μόνο αυτή μπορεί να δώσει στο τραγούδι το απαραίτητο πάθος με την ερμηνεία της. Έχει γνωρίσει άπειρες διασκευές και παραμένει ένα από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της γιορτινής περιόδου.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ