Οι πιο γνωστές αψιμαχίες στην παγκόσμια μουσική σκηνή

metallica-dave-mustaine
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ο κόσμος της ροκ σίγουρα, δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Όταν κάποιοι από τους πιο γνωστούς μουσικούς μπλέκουν τα τεράστια «εγώ» τους και τα προσωπικά τους τερτίπια, το αποτέλεσμα είναι πάντα θυελλώδες. Μάχες σε βραβεία, αιώνια «θαψίματα» και εχθρότητες που έχουν φτάσει στα άκρα, είναι μερικά παραδείγματα των πιο ιστορικών ροκ καβγάδων…

Metallica vs Dave Mustaine

Η ένταση ανάμεσα στους Metallica και τον πρώην frontman τους, κράτησε περίπου τρεις δεκαετίες, μέχρι που έφτασε στο τέλος, όταν μοιράστηκαν τη σκηνή το 2010. Ο Mustaine απολύθηκε από τη μπάντα το 1983, για κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών και αργότερα, σχημάτισε τους Megadeth, αλλά δε δίσταζε να κακολογεί τους πρώην συναδέλφους του σε κάθε του βήμα.

Trent Reznor vs Marilyn Manson

Κάποτε ήταν φίλοι, αλλά τελικά έγιναν εχθροί, όταν ο  Manson έφυγε από την Nothing Records του Reznor για να πάει στην Interscope. Ακολούθησαν ανταλλαγές λεκτικών πυρών, σχετικά με τεράστια «εγώ» και συμπεριφορές «ντίβας», αλλά οι δυο τους τα ξαναβρήκαν μετά από λίγο καιρό και μάλιστα, ο Manson συμμετείχε και στο videoclip των Nine Inch Nails «Starfuckers Inc».

Axl Rose vs Nirvana

Στα βραβεία του MTV το 1992, η σύζυγος  του Cobain, Courtney Love στεκόταν δίπλα του μαζί με την κόρη τους που ήταν μωρό, ενώ πέρασε από μπροστά τους o Axl Rose. H Love άρχισε να φωνάζει «Axl, Axl- εσύ είσαι ο νονός!». Εκνευρισμένος ο Rose ζήτησε από τον Cobain να μαζέψει τη γυναίκα του, κάτι που ο Cobain της μετέφερε αστειευόμενος.

Kerry King vs Robb Flynn

Ο κιθαρίστας των Slayer Kerry King και ο frontman των  Machine Head Robb Flynn αντάλλαξαν μερικές δημόσιες κατηγορίες, όταν ο πρώτος είπε ότι οι Machine Head ήταν ξεπουλημένοι και ο δεύτερος υποστήριξε ότι ο King έμοιαζε με μέλος των Right Said Fred («I’m Too Sexy», αν σας θυμίζει κάτι). To 2007, μετά από πολλά χρόνια διαμάχης, έθαψαν τελικά το τσεκούρι του πολέμου.

Neil Young vs Lynyrd Skynyrd

Ο μουσικός και το συγκρότημα πήγαν τις αψιμαχίες σε ένα πιο πνευματικό επίπεδο, με στιχουργικές αναφορές. Ο Young στα κομμάτια του «Alabama» και «Southern Man» μιλάει για την σκλαβιά στις περιοχές του Νότου. Οι Lynyrd Skynyrd πρόσθεσαν στο κομμάτι τους «Sweet Home Alabama» τον στίχο «Don’t need him around anymore», θεωρώντας ότι ο Young στα τραγούδια του, έβαζε σε ένα καλούπι όλους τους ανθρώπους που ζούσαν στην περιοχή, χρωματίζοντάς τους αρνητικά. Παρ’ όλα αυτά και οι δύο έχουν ανταλλάξει λόγια σεβασμού και εκτίμησης.

Kid Rock vs Tommy Lee

Στα βραβεία του MTV οι δύο rock stars, που το μόνο κοινό τους ήταν ότι υπήρξαν και οι δύο σύζυγοι της Pamela Anderson, ήρθαν σε σύγκρουση, όταν ο Kid Rock άκουσε τον Lee να τον βρίζει στον P. Diddy και τελικά, τον χαστούκισε. Μεγαλύτερος καυγάς απεφεύχθη χάρη στη βοήθεια των αστυνομικών ασφαλείας. 

Paul McCartney vs Michael Jackson

Το 1985, ο McCartney εμπιστεύθηκε στον  «βασιλιά της pop», ότι μπορούσε να βγάλει πολλά χρήματα αγοράζοντας τα πνευματικά δικαιώματα μεγάλων επιτυχιών. Ο Jackson τότε, αγόρασε την εταιρεία που είχε όλα τα πνευματικά δικαιώματα των τραγουδιών των Beatles. O McCartney δήλωσε αρκετά εκνευρισμένος από το πισώπλατο αυτό μαχαίρωμα.

Carlos Santana vs Gene Simmons

Το 2005 o Santana είχε δηλώσει για το μέλος των Kiss, ότι δεν ήταν μουσικός, αλλά απλά διασκεδαστής, για αυτό και έχει και αυτή την ακραία περιβολή επί σκηνής.  Αν και αρχικά ο Simmons δεν έδωσε σημασία, τέσσερα χρόνια αργότερα από το σκηνικό, δήλωσε ότι έχει βαρεθεί μπάντες σαν αυτή του Santana, που θεωρούν πως μια ροκ συναυλία είναι να κοιτάς τα παπούτσια σου και να κάθεσαι ακίνητος επί σκηνής.

Oasis vs Blur

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στα δύο βρετανικά αυτά συγκροτήματα πρώτης γραμμής, ξεκίνησε αρχικά ως παιχνίδι των media, αλλά αργότερα γιγαντώθηκε και τροφοδοτήθηκε από τις ίδιες τις μπάντες, με αποκορύφωμα μια δήλωση του Noel Gallagher, που έλεγε ότι ήλπιζε «ο Damon Albarn και ο Alex James να κολλήσουν AIDS  και να πεθάνουν». Η συμφιλίωσή τους ήρθε τελικά πέρυσι.

Courtney Love vs Ryan Adams

Η χήρα του Kurt  Cobain και frontwoman των Hole, είναι γνωστή για τους καβγάδες της και την επιθετικότητά της. Ο πιο πρόσφατος καβγάς της ήταν όταν μέσω του blog της κατηγόρησε τον μουσικό Ryan Adams ότι πήρε 850.000 δολάρια από το καταπίστευμα της κόρης της Frances Bean, για να χρηματοδοτήσει το album του «Rock N’ Roll», ένα album που η ίδια το θεωρεί από τα χειρότερα όλων των εποχών. Συνέχισε τις επιθέσεις τόσο προς τον ίδιο όσο και τη σύζυγο του Mandy Moore.  Ο Adams τελικά απάντησε με ένα δικό του post και δήλωσε ότι ποτέ δεν είχε ακουμπήσει τα λεφτά της Love ή της κόρης της και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι οι δυο τους κάποτε ήταν κάτι παραπάνω από φίλοι .