Οι 10 πιο γνωστές «μεταλλικές» μασκότ

eddie-iron-maiden
ΤΡΙΤΗ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

To heavy metal δίνει τεράστια έμφαση στην εικόνα. Η μουσική άλλωστε είναι μια μορφή τέχνης που δεν αρκείται πλέον, μόνο στον ήχο. Εκτός από το στερεοτυπικό ντύσιμο των μεταλλάδων, κλασικές έχουν μείνει και οι μασκότ που υιοθέτησαν διάφορα συγκροτήματα, καθορίζοντας την ταυτότητά τους.

Eddie The Head-Iron Maiden

Η πιο γνωστή ίσως μασκότ όλων των συγκροτημάτων, ο Eddie έχει γίνει συνώνυμο των Iron Maiden. Eμφανίζεται σε κάθε τους album, ενώ τους συντροφεύει και επί σκηνής, ως αναπόσπαστο κομμάτι των shows τους.

Roy-Children Of Bodom

To συγκρότημα διάλεξε για μασκότ του μια φιγούρα αρκετά συνηθισμένη στον χώρο του μεταλ, αυτή του Χάρου. Αλλά τι θα ήταν πιο ιδανικό για να ταυτιστεί με ένα συγκρότημα που έχει πάρει το όνομά του από μια τριπλή δολοφονία στη Φινλανδία;

Violent Mind-Kreator

Ο Violent Mind εμφανίστηκε πρώτη φορά στο album «Coma On Souls» το 1990 και έκανε την επανεμφάνισή του 11 χρόνια μετά στο «Violent Revolution». Το εξωγήινο κεφάλι που είναι χτυπημένο και ακρωτηριασμένο αντιπροσωπεύει πλήρως τη μουσική του συγκροτήματος και τους στίχους τους για κοινωνική αναταραχή ενάντια στην καταπίεση.

Not Man- Anthrax

Μία αρκετά ιδιαίτερη μασκότ, που δεν εμφανίζεται σε κάθε album του συγκροτήματος, αλλά κάνει σποραδικές εμφανίσεις, η περίεργη φιγούρα με το… πατατοειδές κεφάλι προκαλεί ανατριχίλες.

Vic Rattlehead-Megadeth

Ο σκελετός με τα σίδερα στα αυτιά (ή εκεί που έπρεπε να υπάρχουν αυτιά), το ραμμένο με μεταλλικά ελάσματα  στόμα και τα μεταλλικά καλύμματα στα μάτια αντιπροσωπεύουν το «δε βλέπω κακό, δεν ακούω κακό, δε λέω κακό» που συνδέθηκε με τις πρώτες εποχές των Megadeath.

Chaly-Overkill

Μια νεκροκεφαλή με φτερά νυχτερίδας που βγάζει laser από τα μάτια μπορεί να φαντάζει ως παρωχημένη αισθητική, αλλά στον κόσμο του μέταλ όλα τα φανταστικά επιτρέπονται.

Jack O.Lantern- Helloween

Τι άλλο θα διάλεγε ένα συγκρότημα με τέτοιο όνομα εκτός από μια σατανική, αιμοδιψή κολοκύθα, τρανή απόδειξη ότι το μέταλ μπορεί να έχει και χιούμορ, λίγο ανατριχιαστικό μερικές φορές…

Crystar-Danzig Samhain

Η μορφή του Crystar εμφανίστηκε πρώτη φορά στο comic «The Saga of Crystar,Crystar Warrior», που αν δε σας λέει κάτι είναι γιατί κυκλοφόρησε μόνο 11 τεύχη, αλλά έμελε να γίνει η μασκότ του συγκροτήματος, παρότι εμφανίστηκε μόνο σε ένα album του και παραμένει σύμβολό του.

Snaggletooth-Motorhead

Μια αρκετά τρομακτική μασκότ, ενός αιλουροειδούς με μεταλλικό κράνος, τεράστια δόντια και φρικιαστικό βλέμμα γεμάτο οργή. Ο Snaggletooth έχει εμφανιστεί σε κάθε album των Motorhead και είναι συνώνυμο του σκληρού ήχου της βρετανικής μπάντας. Οι αλυσίδες και τα καρφιά αντιπροσωπεύουν το άγριο lifestyle του Lemmy και της παρέας του.

Murray-Dio

O Murray εμφανίστηκε πρώτη φορά στην κυκλοφορία «Holy Diver». H ανθρωπόμορφη φιγούρα με κεφάλι σκύλου και σουβλερά νύχια έχει και ιστορία, αφού σύμφωνα με τον Dio είναι ο τελευταίος της φυλής Malacovias και έλεγε στον μουσικό ιστορίες για τα πρώτα χρόνια της Γης, τα οποία χρησιμοποιούσε στα τραγούδια του.