Η ελληνική κουζίνα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα από το Oliviera Unveiled
Μια μοναδική σειρά γαστρονομικών εκδηλώσεων μεταφέρουν το άρωμα της Μεσσηνίας και συστήνουν τις ελληνικές γεύσεις σε επιλεγμένα Mandarin Oriental ξενοδοχεία του κόσμου.
Μια νέα σειρά γαστρονομικών events ξεκινά από το Mandarin Oriental, Costa Navarino, η οποία έχει στόχο να φέρει την αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μερικά από τα πιο εμβληματικά ξενοδοχεία Mandarin Oriental παγκοσμίως. Η σειρά events Oliviera Unveiled, λοιπόν, ουσιαστικά ταξιδεύει στον κόσμο και «αποκαλύπτει» το εστιατόριο Oliviera -το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Mandarin Oriental, Costa Navarino με την εκπληκτική θέα στον κόλπο του Ναυαρίνου- μέσα από ένα ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων με την υπογραφή του Executive Chef του resort, Bertrand Valegeas, o οποίος με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, φέρνει το πάθος, την τεχνογνωσία και την έμπνευσή του στο Mandarin Oriental, Costa Navarino. Για λίγες ημέρες, ο σεφ αναλαμβάνει την κουζίνα των εστιατορίων των ξενοδοχείων Mandarin Oriental σε Μαδρίτη, Μαϊάμι και Παρίσι και με την ξεχωριστή του προσέγγιση, προσκαλεί τους λάτρεις της γαστρονομίας να απολαύσουν γεύσεις της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, όπως αυτές επαναπροσδιορίζονται μέσα από τη δημιουργική του ματιά.

Το ταξίδι ξεκινά από το εστιατόριο Palm Court του Mandarin Oriental Ritz, Madrid στη Μαδρίτη, από τις 29 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου 2025. Η εμπειρία συνεχίζεται στο MO Bar + Lounge του Mandarin Oriental, Miami στο Μαϊάμι από τις 15 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2025 και ολοκληρώνεται στο εστιατόριο Camelia του Mandarin Oriental, Paris στο Παρίσι, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2025.

Αντλώντας έμπνευση από τη μοναδική ατμόσφαιρα κάθε ξενοδοχείου, ο Bertrand Valegeas έχει δημιουργήσει προσεκτικά επιμελημένα μενού που περιλαμβάνουν à la carte επιλογές αλλά και μενού γευσιγνωσίας τριών σταδίων τα οποία θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στο εστιατόριο Oliviera, έναν γαστρονομικό προορισμό που επαναπροσδιορίζει την ελληνική κουζίνα. Με έμφαση στη φρεσκάδα και την ποιότητα των εξαιρετικών ελληνικών πρώτων υλών, κάθε πιάτο αποτελεί έναν φόρο τιμής στην παράδοση, αποδίδοντάς την μέσα από μια σύγχρονη και εκλεπτυσμένη προσέγγιση.

Μεταξύ των ξεχωριστών προτάσεων, περιλαμβάνονται το concept της «παραμάνας», που παρουσιάζει παραδοσιακά ελληνικά ορεκτικά, καθώς και μια σειρά από πιάτα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα, όπως Ελληνική σαλάτα με βιολογικές ντομάτες, ελιές Καλαμάτας, αγγούρι, φέτα, Τραγανό καλαμάρι με μελιτζάνα, γραβιέρα Μεσσηνίας, σάλτσα ντομάτας και δυόσμου, Σαγανάκι με γραβιέρα, μαρμελάδα μούρων, ούζο, Μουσακά Oliviera με σιγομαγειρεμένα μάγουλα μόσχου, μελιτζάνα, μπεσαμέλ, Κριθαρότο Αστακού με παραδοσιακό κριθαράκι, Φαγκρί αλά Πολίτα με αγκινάρες, καρότα, αρακάς και για επιδόρπια Crémeux από κατσικίσιο τυρί με lime, crumble λευκής σοκολάτας, παγωτό γιαούρτι – μέλι και Μέλι βανίλια από τα μελίσσια της περιοχής με γύρη και παγωτό χαμομήλι. Οι επισκέπτες στο Μαϊάμι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν τέσσερα μοναδικά cocktails, εμπνευσμένα από τα αρώματα της ελληνικής γης.







