Νεκρός σε τροχαίο ο ηθοποιός Πολ Γουόκερ

pol-gouoker
ΚΥΡΙΑΚΗ, 01 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Τραγικό θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στην Καλιφόρνια βρήκε ο 40χρονος αμερικανός ηθοποιός Πολ Γουόκερ, γνωστός από τις ταινίες «Fast and Furious».

«Με πραγματικά βαριά καρδιά πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι ο Πολ Γουόκερ απεβίωσε σήμερα σε ένα τραγικό τροχαίο δυστύχημα, ενώ συμμετείχε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση της οργάνωσής του Reach Out Worldwide», αναφέρεται στην σελίδα του στο Facebook, όπου διευκρινίζεται ότι «επέβαινε στο αυτοκίνητο ενός φίλου» και ότι «και οι δύο έχασαν την ζωή τους» στο δυστύχημα.


Σύμφωνα με τους υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων του ηθοποιού, ο 40χρονος έχασε την ζωή του όταν η κόκκινη Porsche Carrera, την οποία οδηγούσε ένας φίλος του στη βόρεια Καλιφόρνια, προσέκρουσε σε ένα δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις 15:30 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδος σήμερα) στην πόλη Σάντα Κλαρίτα.


Όπως μετέδωσε το TMZ.com, η φιλανθρωπική εκδήλωση στην Σάντα Κλαρίτα είχε στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για τους επιζώντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες.


Σε ανακοίνωσή της η Universal Pictures αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι του κινηματογραφικού στούντιο νιώθουν συντετριμμένοι από την θλίψη για τον θάνατο του Γουόκερ. «Ο Πολ ήταν ένα από τα πιο αγαπητά μέλη της οικογένειάς μας εδώ και 14 χρόνια. Η απώλεια είναι μεγάλη τόσο για όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του στην ταινία Fast and Furious όσο και για τους αμέτρητους θαυμαστές του».

O Βιν Ντίζελ, συμπρωταγωνιστής του Γουόκερ στις ταινίες «Fast and Furious», ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία την οποία συνόδευσε με το ακόλουθο μήνυμα: «Αδερφέ, θα μου λείψεις πάρα πολύ. Έχω μείνει πραγματικά άφωνος. Ο παράδεισος κέρδισε έναν νέο άγγελο. Αναπαύσου εν ειρήνη».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα IMDb ο Πολ Γουόκερ είχε γεννηθεί στην Καλιφόρνια το 1973 και ασχολήθηκε με την ηθοποιία από πολύ μικρή ηλικία εμφανιζόμενος αρχικά σε διαφημιστικά σποτ. Το 1985 υποδύθηκε τον καθηγητή Μπένετ στην ταινία «Monster in the Closet», ενώ ήταν πρωταγωνιστής και στην τηλεοπτική σειρά «Throb». Χαρακτηριστική υπήρξε όμως και η συμμετοχή του στη σειρά «Ατίθασα νιάτα».

Ο Πολ Γουόκερ ίδρυσε την οργάνωση «Reach Out Worldwide» το 2010 με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους που πέφτουν θύματα φυσικών καταστροφών. Ενας φίλος του ηθοποιού που τον συνάντησε στην εκδήλωση του Σαββάτου πριν το μοιραίο δυστύχημα, δήλωσε: «ήταν πολύ χαρούμενος, χαμογελούσε σε όλο τον κόσμο. Εκανε αυτό που αγαπούσε». Ο Πολ Γουόκερ έχει μια κόρη ηλικίας 15 ετών.