Ραπουνζέλ: η νέα σταρ της Disney

rapounzel-i-nea-star-tis-disney-nea-star-tis-disney

ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Η Ραπουνζέλ είναι η νέα σταρ της Disney που κυκλοφόρησε πανηγυρικά την πεντηκοστή ταινία κινουμένων σχεδίων.

«Μαλλιά κουβάρια»

Η Walt Disney Pictures παρουσιάζει σε Disney Digital 3DTM και Real D 3D την 50η μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων της. Το κλασικό παραμύθι των αδελφών Γκριμ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τους Νέιθαν Γκρίνο και Μπάιρον Χάουαρντ. Η χρυσομαλλούσα Ραπουνζέλ, ένα αλλιώτικο κορίτσι από τα άλλα, ζει σε ένα πανύψηλο πύργο, στην καρδιά ενός καταπράσινου δάσους. Τα χρυσαφένια της μαλλιά που ξεπερνούν τα 21 μέτρα αποτελούν το κλειδί για να αλλάξει τη ζωή της.

Η Ραπουνζέλ όμως έχει να αντιμετωπίσει την μοχθηρή Μητέρα Γκόθελ, η οποία την απήγαγε όταν ήταν μωρό ακόμη από την βασιλική της οικογένεια. Φροντίζοντας να μην λείψει τίποτα στην πολύτιμη φυλακισμένη της, επιμένει να την κρατά έγκλειστη για ένα και μόνο λόγο: οι αφύσικα μακριές, χρυσαφένιες πλεξούδες της έχουν τη μαγική δύναμη να χαρίζουν νιάτα και ομορφιά σε όποιον έρχεται σε επαφή μαζί τους.

Ως από μηχανής θεός, όμως εμφανίζεται ο Φλιν Ράιντερ, ένας αλαζονικός, ονειροπόλος ληστής με κοφτερή γλώσσα που μπερδεύεται στα δίχτυα του έρωτα και τα μαλλιά της ηρωίδας, όταν αναζητά καταφύγιο στον απομονωμένο πύργο.

Τη σκηνοθεσία της ελληνικής μεταγλώττισης της ταινίας υπογράφει η Μαρία Πλακίδη και τη μετάφραση η Ρένα Βαστάρδη. Συμμετέχουν οι: Ιωάννα Παππά, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Νίκος Ιωαννίδης, Ντίνος Σούτης, Γιώργος Ζαχαρόπουλος, Μανώλης Γιούργος, Βασίλης Αξιώτης, Κώστας Σεραφειμίδης. Η ταινία προβάλλεται στους κινηματογράφους από τη Feelgood Entertainment.