Πώς να επιλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει

aroma
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η επιλογή ενός αρώματος που να ταιριάζει στην προσωπικότητά μας δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές επηρεαζόμαστε από το άρωμα ή την κολόνια, που μπορεί να μυρίσουμε σε κάποιον γνωστό μας και να πέσουμε στην παγίδα, ότι «αφού μυρίζει ωραία, θα μου ταιριάζει».

Αυτό όμως δεν είναι απόλυτο και για να αποφύγουμε τέτοια λάθη, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας, ώστε να μη μετανιώσουμε ούτε για την αγορά που κάναμε, ούτε φυσικά για τα  χρήματα που ξοδέψαμε.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να έχουμε τη μυρωδιά που μας χαρακτηρίζει καλύτερα, είναι σημαντικό να ακλουθούμε μια στρατηγική κατά την αγορά.

Αρχικά, καλό είναι να έχουμε στο μυαλό μας μέχρι πόσα χρήματα σκοπεύουμε να διαθέσουμε για ένα άρωμα ή μια κολόνια. Το καλό είναι ότι υπάρχουν τόσα διαφορετικά είδη στο εμπόριο, που αυξάνουν τις επιλογές μας και σε επίπεδο τιμής και σε επίπεδο μυρωδιάς.

Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάζουμε τα αρώματα στο δικό μας δέρμα, προκειμένου να καταλάβουμε πως θα είναι ακριβώς η μυρωδιά και αν μας ταιριάζει.

Ένας φίλος ή μία φίλη στα «αρωματικά» μας ψώνια μπορεί να μας φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμος. Εξάλλου, μία δεύτερη άποψη όλοι τη θέλουμε…ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με αγορές.

Προσοχή, όμως γιατί πολλές φορές οι έντονες μυρωδιές από διαφορετικά αρώματα μπορεί εύκολα να μας παραπλανήσουν. Δώστε χρόνο στη…μύτη σας να ξεμπερδέψει την κάθε μυρωδιά και θυμηθείτε ότι μία έρευνα αγοράς πριν από την τελική σας επιλογή είναι η καλύτερη λύση.

Μαρκέλα Κουτσομιχάλη

[email protected]