Το Stonehenge... ανανεώθηκε!

stonehenge
ΤΕΤΑΡΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Η 44.000.000 δολαρίων αναμόρφωση του αρχαίου μνημείου Stonehenge και του περιβάλλοντα χώρου του, έχει ως στόχο να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία των επισκεπτών του.

Δύο ώρες δυτικά του Λονδίνου, αυτό το προϊστορικό μνημείο, αντανακλά τη μοναδική ιστορία ενός εντυπωσιακού επιτεύγματος της μηχανικής. Τεράστιες κυκλικές, πέτρινες κατασκευές και εκατοντάδες τάφοι που χρονολογούνται από τη Νεολιθική περίοδο, είναι ένα πραγματικό μυστήριο για τους σύγχρονους ερευνητές.

Το μνημείο κατασκευάστηκε σύμφωνα με αρχαιολογικές εκτιμήσεις, μεταξύ του 2500 π.Χ. και του 2000 π.Χ., ενώ τμήματά του ανήκουν σε πρωιμότερη φάση και χρονολογήθηκαν περί το 3100 π.Χ.

Το Stonehenge αποτελεί εθνικό σύμβολο της Βρετανίας και αρχαίο σύμβολο ενός ισχυρού πολιτισμού. Και τώρα ο χώρος και το μνημείο ανανεώθηκαν!

Οι υπεύθυνοι παρουσίασαν ένα κέντρο για τους επισκέπτες (όπου οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μία έκθεση για τη νεολιθική περίοδο) και μια ριζική αναδιαμόρφωση του τοπίου, που κόστισαν 44.000.000 δολάρια. Το κέντρο ανοίγει επίσημα σήμερα (18 Δεκεμβρίου), τρεις ημέρες πριν από το χειμερινό ηλιοστάσιο, όταν εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώνονται εδώ για να παρακολουθήσουν τον ήλιο να ανατέλλει σε τέλεια ευθυγράμμιση με τις πέτρες -ένα ουράνιο γεγονός που εξηγεί το σκοπό του μνημείου, αλλά και μεγαλώνει το μυστήριό του.