Aretha Franklin: σχεδιάζει άλμπουμ αφιερωμένο στις ντίβες της μουσικής

aretha-franklin
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Ένα καινούργιο άλμπουμ με κλασικά κι αγαπημένα κομμάτια γυναικών της διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Barbra Streisand και η Donna Summer, σχεδιάζει η Aretha Fraknlin και ξεκινά ηχογραφήσεις από την 1η του χρόνου.

 Ανάμεσα σε κλασικά κομμάτια που θέλει να συμπεριλάβει στο νέο της άλμπουμ, με κομμάτια τραγουδισμένα από γυναίκες ερμηνεύτριες, η Aretha Franklin εξετάζει και το γεγονός να τραγουδήσει και το κομμάτι «Bootylicious» των Destiny's Child.

Πρόσφατα η ίδια ανέφερε στο Billboard, ότι «πρόκειται για ένα θεματικό άλμπουμ, με κομμάτια που μουσικά μου άρεσαν και τα εκτιμώ και θα ήθελα να τα ερμηνεύσω για μία φορά».

Η Franklin έχει ήδη μια λίστα με 10 κομμάτια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται τα «People» της Barbra Streisand και «Last Dance» της Donna Summer.

Η 71χρονη τραγουδίστρια θα ξεκινήσει την ηχογράφηση την πρώτη μέρα του χρόνου μαζί με μια τοπ ομάδα παραγωγής.

Τα τελευταία χρόνια η ζωή της Aretha Franklin είχε πολλά σκαμπανεβάσματα: το πρώτο της άλμπουμ μετά από σχεδόν μια δεκαετία, έναν αποτυχημένο αρραβώνα, μια αποτυχημένη προσπάθεια να γίνει κριτής στο American Idol και μια σοβαρή μάχη με ένα –απροσδιόριστο μέχρι στιγμής- πρόβλημα υγείας, το οποίο την οδήγησε να ακυρώσει μια σειρά από εμφανίσεις της. 

Την περασμένη εβδομάδα όμως, επανήλθε δυναμικά με μια συναυλία στη γενέτειρά της, το Ντιτρόιτ και στις 17 και 18 Ιανουαρίου σχεδιάζει δύο εμφανίσεις στη Νέα Υόρκη.