Οι Βρετανοί ψήφισαν την καλύτερη χριστουγεννιάτικη ταινία

wonderful-life

O Tζέιμς Στιούαρτ και η Κάρολιν Γκράιμς στην ταινία του Φρανκ Κάπρα  «It’ a wonderful life» (1946).

ΤΡΙΤΗ, 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Oι Βρετανοί ψήφισαν ως την καλύτερη Χριστουγεννιάτικη ταινία, την κλασική ταινία του Φρανκ Κάπρα «It’ s a wonderful life».

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ραδιόφωνο Times, σε 2000 άτομα και μας θύμισε όχι μόνο το αριστούργημα του Κάπρα αλλά και άλλες ταινίες που προβάλλονται συνήθως τις μέρες των εορτών. Στις πέντε πρώτες θέσεις της λίστας εμφανίστηκαν επίσης  η ρομαντική κομεντί του Ρίτσαρντ Κέρτις «Love actually», καθώς και οι κωμωδίες «Elf» με τον Γουίλ Φάρελ, το «The Muppet Christmas Carol» (1992) αλλά και «Μόνος στο σπίτι».


Στην ταινία του Φρανκ Κάπρα, ένας λυπημένος τραπεζικός  υπάλληλος, τον οποίο ενσάρκωσε σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του ο Τζέιμς Στιούαρτ θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του τα Χριστούγεννα. Χάρη όμως στη δυναμική παρέμβαση του φύλακα-άγγελού του συνειδητοποιεί ότι είναι σημαντικός για το περιβάλλον του. Ο σκηνοθέτης της ταινίας, την ξεχώριζε ως μια από τις πιο αγαπημένες του δημιουργίες και την έβαζε συχνά να παίξει για την οικογένειά του κάθε Χριστούγεννα.


Ο κριτικός κινηματογράφου Μπάρι Νόρμαν, σημείωσε για το Ραδιόφωνο Times: «το  υπέροχο, ενθαρρυντικό για τη ζωή φιλμ του Φρανκ Κάπρα πρέπει να προβάλλεται κάθε Χριστούγεννα, κατά προτίμηση, μετά την ομιλία της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ναι, βρίσκεται στο μεταίχμιο του συναισθηματισμού αλλά ποτέ σε υπερβολικό επίπεδο. Είναι απλώς μια ταινία που ζεσταίνει την καρδιά, είναι ο πρόγονος όλων των  αισιόδοξων ταινιών».