10 εορταστικά τραγούδια για το τέλειο soundtrack της Πρωτοχρονιάς

xmas-music
ΤΡΙΤΗ, 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Τα Χριστούγεννα πέρασαν και η Πρωτοχρονιά βρίσκεται μια ανάσα δρόμο. Εκτός από δώρα, φαγητό και συναντήσεις με αγαπημένα πρόσωπα, ένα βασικό συστατικό που μας συνοδεύει όλες αυτές τις μέρες είναι και η καλή μουσική. Τα παρακάτω κομμάτια αποτελούν το τέλειο soundtrack για την αλλαγή του χρόνου.

Fairytale of New York – The Pogues and Kirsty MacColl

Ένα τραγούδι που αφηγείται δύο ιστορίες, μία θλιβερή για έναν άνθρωπο που ίσως να ζει τα τελευταία του Χριστούγεννα και μια γλυκιά, που περιγράφει την προσμονή δύο εραστών για τον καινούργιο χρόνο.

2000 miles - The Pretenders

Ένα κάπως λυπητερό τραγούδι, που μιλάει για τον πόνο του να σου λείπουν τα αγαπημένα σου πρόσωπα τις μέρες των γιορτών, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 2000 μίλια, που χωρίζουν έναν πατέρα από τα παιδιά του.

Christmas Time is Here - The Beatles

Ηχογραφημένο το 1967, το χαρούμενο αυτό κομμάτι των «Σκαθαριών», δεν ήταν διαθέσιμο στο κοινό μέχρι το 1995.

Christmas all over Again - Tom Petty and the Heartbreakers

To συγκεκριμένο κομμάτι, που κυκλοφόρησε για φιλανθρωπικούς σκοπούς, είναι μια γλυκιά υπενθύμιση του πόσο γρήγορα περνάει ο χρόνος και πριν το καταλάβουμε είναι και πάλι… Χριστούγεννα.

Blue Christmas - Elvis Presley

Ένα τραγούδι για τις πληγωμένες καρδιές των γιορτών, τότε που όλο το εορταστικό κλίμα δεν σου προξενεί καμία συγκίνηση, αφού το μόνο που αποζητάς είναι να βρεθείς και πάλι κοντά στον αγαπημένο σου.

Thank God it’s Christmas – Queen

Αν και δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα, περιλαμβανόταν στο «Greatest Hits III». Το κομμάτι αυτό, με τη μοναδική μελωδία, σε κάνει να αναρωτιέσαι γιατί δεν γίνεται να είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα και όλος ο κόσμος να μπορεί να ζει αγαπημένος, αφήνοντας στην άκρη τις διαφορές του.

White Christmas - The Drifters

Διάσημο από την ταινία «Home Alone», αφού περιλαμβανόταν στο soundtrack της, το συγκεκριμένο κομμάτι αποπνέει τη μαγεία των γιορτών με τη γλυκιά του μελωδία.

Santa Clause is Coming to Town - Bruce Springsteen

Το «Αφεντικό» διασκευάζει ένα από τα πιο διάσημα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μας μαγεύει.

Wonderful Christmas - Paul McCartney & Wings

Κυκλοφόρησε το 1979 και είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι από ένα ανάλαφρο pop χριστουγεννιάτικο τραγούδι, δηλαδή σωστές δόσεις χαρούμενης διάθεσης και εορταστικής ατμόσφαιρας.

Happy Xmas (War is Over) – John Lennon and Yoko the Plastic Ono Band

Ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια που τραγούδησε ποτέ ο Lennon, είναι ένα κομμάτι διαμαρτυρίας ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Για την προώθησή του, νοίκιασαν billboards σε πολλές πόλεις του κόσμου, γράφοντας «Ο πόλεμος αυτός έχει τελειώσει (αν το θέλετε)». Η καμπάνια αυτή είχε μαζική επιτυχία.