Τι θα μας απασχολήσει στη μουσική το 2014;

music-2014
ΤΕΤΑΡΤΗ, 01 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Αφήνοντας μια γεμάτη μουσικά χρονιά, το νέο έτος έρχεται με πολλές και σημαντικές καινούργιες κυκλοφορίες, πολυαναμενόμενες συναυλίες και ονόματα, που όπως φαίνεται θα μας απασχολήσουν πολύ.

Καινούργιες κυκλοφορίες

Η καινούργια χρονιά έρχεται με κυκλοφορίες από πολλά και σημαντικά ονόματα. Ανάμεσα στα albums που περιμένουμε είναι του Bruce Springsteen («High Hopes») που θα κυκλοφορήσει τον Γενάρη, των U2, που αναμένεται τα επόμενα Χριστούγεννα και από το οποίο έχουμε ακούσει ήδη το «Ordinary Love» και των Metallica, που δηλώνουν ότι έχουν έτοιμο υλικό, μετά από πέντε χρόνια.

Νέα albums περιμένουμε επίσης από τους Foo Fighters, τους Linkin Park, τους Manic Street Preachers και την Adele.

Ποιοι θα μας απασχολήσουν

Καινούργια ονόματα ξεπηδούν στη μουσική σκηνή και αν κρίνουμε από τις πρώτες εντυπώσεις, το μέλλον τους ανήκει. Εκτός από τη Νεοζηλανδή Lorde, που από το πουθενά βρέθηκε στις υψηλότερες θέσεις με τα καλύτερα albums του 2013, το 2014 θα ακούσουμε πολλά για τους Royal Blood,  που σύμφωνα με το BBC είναι η τελευταία μεγάλη ελπίδα του rock, τους FKA Twigs, το project της Tahliah Barnett, που έχει χαρακτηριστεί κάτι ανάμεσα σε Portishead και Janet Jackson, το υπερταλαντούχο indie rock δίδυμο XNY από το Brooklyn, τη 19άχρονη Ella Eyre που ήδη έχει κάνει επιτυχία με τα φωνητικά της στο «Waiting All Night» των Rudimental και τον soul/r&b τραγουδιστή Sam Smith, που ο βρετανικός Τύπος αποθεώνει ήδη.

Συναυλίες

Αν και προς το παρόν δεν έχουμε ανακοινώσεις για το ερχόμενο καλοκαίρι, τα live που περιμένουμε στα μέρη μας είναι αυτά των Wesley Eisold, δηλαδή τους Cold Cave, λατρεμένοι αναβιωτές του 80s synth-darkwave ήχου, των Blue Oyster Cult, των Truckfighters -ή αλλιώς την πιο ενεργητική live μπάντα των τελευταίων χρόνων, αν κρίνουμε από την τελευταία τους εμφάνιση στο Plissken Festival- και φυσικά, των Black Rebel Motorcycle Club, που μετά από 10 χρόνια θα πατήσουν ξανά επί ελληνικού εδάφους.

Και φυσικά, οι φημολογίες για εμφάνιση του Bruce Springsteen στη χώρα μας το 2014 είναι πιο έντονες από ποτέ…

Ροζίνα Αράπη