Οι Simpsons υποδέχονται νέο επισκέπτη

oi-simpsons-upodexontai-neo-episkepti

ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας Neil Gaiman θα εμφανιστεί στην σειρά κινουμένων σχεδίων «The Simpsons».

Ο συγγραφέας διηγημάτων φαντασίας και επιστημονικής φαντασίας Neil Gaiman θα μπει στο εκλεκτό κλαμπ συγγραφέων όπως ο John Updike και ο Thomas Pynchon, καθώς θα υποδυθεί τον εαυτό του σε ένα επεισόδιο των Simpsons. Ο Gaiman έχει βραβευθεί για την cult σειρά βιβλίων κόμικς του the Sandman και νουβέλες όπως τα «Coraline» και «American Gods», ενώ υπήρξε και ο σεναριογράφος της τελευταίας μεταφοράς του «Beowulf» στη μεγάλη οθόνη.

Αν και το επεισόδιο με τίτλο «The Book Job» δεν θα προβληθεί για περίπου ένα χρόνο, ο Gaiman μέσω του blog που διατηρεί ανέφερε ότι πήγε στο Λος Άντζελες την προηγούμενη εβδομάδα για να ηχογραφήσει τους διαλόγους του. Το πιο δύσκολο κομμάτι της όλης εμπειρίας, δήλωσε, ήταν να πετύχει την προφορά που του ζητήθηκε. Χαρακτηριστικά είπε ότι του ζητήθηκε «να κάνω μια Αμερικάνικη προφορά που θα ακουγόταν στους Αμερικάνους όπως η αγγλική προφορά του Dick Van Dyke φάνηκε σε εμένα».

Η δυνατότητα να παίξει κανείς τον εαυτό του στην σάτιρα της σύγχρονης αμερικάνικης πραγματικότητας των Simpsons θεωρείται μεγάλη τιμή στον χώρο της show biz και απόδειξη παγκόσμιας εμβέλειας. Αστέρες του κινηματογράφου, της μουσικής, ακόμα και της πολιτικής όπως ο Tony Blair έχουν κατά καιρούς επισκεφτεί την δισδιάστατη κατοικία της οικογένειας του Homer Simpson.

Η λίστα με συγγραφείς που έχουν τιμηθεί είναι σχετικά μικρή. Ο Pynchon, ο οποίος αποφεύγει κάθε είδους δημοσιότητα, εμφανίστηκε φορώντας μια χάρτινη σακούλα στο κεφάλι του, ενώ ο Updike έπαιξε τον «ανώνυμο» συγγραφέα του Krusty the Clown. Άλλοι συγγραφείς που έχουν εμφανιστεί στη σειρά είναι οι Gore Vidal, Jonathan Franzen, Tom Wolfe, Stephen King, JK Rowling και Stephen Jay Gould. Ο Matt Groening, δημιουργός των Simpsons, έχει κατά καιρούς αποδώσει φόρο τιμής σε συγγραφείς graphic novels όπως τον Alan Moore, Daniel Clowes και Art Spiegelman, οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί στο επεισόδιο «Husbands and Knives».