5 προτάσεις για να μη μείνετε μέσα Παρασκευή βράδυ

bakirtzis-mpakirtzis

Αργύρης Μπακιρτζής

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η εργασιακή εβδομάδα έφτασε αισίως στο τέλος της κι εμείς κανονίζουμε την έξοδό μας με φόντο… το Σαββατοκύριακο!

Δύο μουσικές παραστάσεις στο Athenaeum ετοιμάζει ο Αργύρης Μπακιρτζής μαζί με το String Theory Ensemble, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου. Ο Αργύρης Μπακιρτζής, γνωστός από τους Χειμερινούς Κολυμβητές, συναντά στη σκηνή τρία μέλη των String Theory Ensemble, για δύο βραδιές που θα σπάσουν τα στερεότυπα στη μουσική μας κρίση. Μουσικές από τα 70s και τα 80s μπλέκονται με τον Chopin, τον Μπίγαλη, τον Φλωρινιώτη, τα γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30, τον Τέρη Χρυσό και τους Χειμερινούς Κολυμβητές, σε ένα project-αφιέρωμα στη μπαναλιτέ.

Πληροφορίες: Αίθουσα συναυλιών Athenaeum, Αδριανού 3, Θησείο, 210 3211987, στις 9 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.

Με τον τίτλο «Πορείες προς τον παράδεισο», η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα παρουσιάσει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου  στο Μέγαρο Μουσικής, μια σύνθεση από έργα με μεταφυσικές αποχρώσεις, όπως είναι η «Συμφωνία» του Φραντς Λιστ εμπνευσμένη από την ποίηση του Δάντη, όσο και το «Κοντσέρτο για βιόλα», το κύκνειο άσμα του Μπέλα Μπάρτοκ, μαζί με τη «Δεύτερη Συμφωνία» του Έλληνα συνθέτη Χρήστου Σαμαρά σε πρώτη εκτέλεση. Τη μουσική διεύθυνση της ορχήστρας έχει αναλάβει ο Βύρων Φιδετζής.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 15, 20 και 30€.

O έλληνας μουσικός Νίκος Ξυδάκης συναντά τον ποιητή Μιχάλη Γκανά στο αναλόγιο του Ιανού, για δύο μουσικές βραδιές, στις 17 και 18 Ιανουαρίου. Οι παραστάσεις θα έχουν τον τίτλο «Γυάλινα Γιάννενα», που είναι το νέο -ανέκδοτο ακόμη- μουσικό έργο του Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος μελοποιεί ποιήματα του Μιχάλη Γκανά, από το ομώνυμο βιβλίο μέχρι την «Άψινθο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Στις παραστάσεις οι δυο τους θα μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα, ήχους και στίχους και θα ερμηνεύσουν τραγούδια σε ποίηση Ελλήνων ποιητών.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 17, 210 3217917.

Ένα ελπιδοφόρο φεστιβάλ φιλοξενεί το An Club, την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, με καλεσμένους τους Penny Dreadful με μουσικές επηρεασμένες από τον αμερικανικό Νότο και τον «βρόμικο» ήχο της Αυστραλίας, τους Θεσσαλονικείς Minor Mine, που παίζουν φολκ, μπλουζ, ψυχεδέλεια και πανκ και τους Bog art, με τις ροκ μελωδίες τους να συναντούν τον Έντγκαρ Άλλαν Πόε και τον Τζακ Κέρουακ.

Πληροφορίες: An Club, Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, 210 3305056.

Μωρά στη Φωτιά

Τέλος, οι λάτρεις του αυθεντικού ελληνικού ροκ θα πάνε σίγουρα, στο Κύτταρο, όπου δύο από τις σημαντικότερες μπάντες της ελληνικής ροκ σκηνής, τα Μωρά στη Φωτιά και οι Απροσάρμοστοι ετοιμάζουν ένα μοναδικό κοινό live την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, για να ενώσουν τις μουσικές τους πορείες που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ροκ. Ετοιμαστείτε να τραγουδήσετε κι εσείς «Rock ‘n’ Roll στο κρεβάτι», «στην Κ», «ο Μπάμπης ο Φλου», «Ηρωίνη», «Μανιφέστο», «Εμβατήριο» και πολλά πολλά ακόμα αξέχαστα κομμάτια.

Πληροφορίες: Κύτταρο, Ηπείρου 48 & Αχαρνών Αθήνα, 210 8224134, στις 10 μ.μ., είσοδος 10 ευρώ.