Το εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης στα καλύτερα 5 του κόσμου

estiatorio-mouseiou-akropolis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα του Καναδά, Toronto Star, συμπεριέλαβε σε σχετικό δημοσίευμά της, το ελληνικό εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης, ανάμεσα στα 5 καλύτερα του κόσμου.

Σε ένα θεματικό άρθρο της σχετικά με τα 5 καλύτερα εστιατόρια μουσείων, η Toronto Star έδωσε και στο ελληνικό εστιατόριο μια θέση στην πεντάδα.

Μαζί με το ελληνικό εστιατόριο, στην πεντάδα περιλαμβάνονται και το εστιατόριο του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) αλλά και του Ορσέ στο Παρίσι.

Για το ελληνικό εστιατόριο έγραψε: «Οι περισσότεροι τουρίστες στην Ελλάδα σχεδιάζουν να επισκεφθούν αρχαία ερείπια. Θα μπορούσαν όμως, να τα θαυμάσουν και κατά τη διάρκεια ενός εξαιρετικού γεύματος. Το Μουσείο της Ακρόπολης βρίσκεται 300 μόλις μέτρα από την Ακρόπολη των Αθηνών, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, τον πιο κεντρικό δρόμο για να εξερευνήσει κανείς τον αρχαιολογικό πλούτο της Αθήνας. Η βολική αυτή τοποθεσία το αναβαθμίζει και στο ιδανικό μέρος για να τσιμπήσετε κάτι μετά από μια ολόκληρη μέρα αρχαιολογικών και ιστορικών εξερευνήσεων. Το εστιατόριο του μουσείου προσφέρει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη και ένα μενού γεμάτο με ζεστές επιλογές βασισμένες σε παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Το εστιατόριο είναι ανοιχτό τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, αλλά και την Παρασκευή το βράδυ, που κλείνει τα μεσάνυχτα και προσφέρει εξαιρετική θέα στη φωτισμένη Ακρόπολη.

Κατά σειρά οι προτάσεις του top 5 της Toronto Star έχουν ως εξής:

1. Musée d’Orsay Restaurant & Cafe Campana, Musée d’Orsay, Παρίσι
2. The Modern at MoMA, Νέα Υόρκη
3. Collections Cafe στο Chihuly Garden and Glass, Σιάτλ
4. Ray’s and Stark Bar at Los Angeles County Museum of Art, Λος Άντζελες
5. Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολη, Αθήνα