Η πράσινη σφήκα παραμονεύει στο σινεμά

i-prasini-sfika-paramoneuei-sto-sinema

ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Οι μασκοφόροι ήρωες έχουν προνομιακή σχέση με τη μεγάλη οθόνη. Ο Μπριτ Ράιντ «γεννήθηκε» στα τέλη της δεκαετίας του '30 αλλά ο περιπετειώδης βίος του συνεχίζεται μέχρι σήμερα...

«The green hornet»

Η ταινία του Μισέλ Γκοντρί βασίζεται στη δημοφιλή σειρά του Τζορτζ Γ. Τρεντλ και του Φραν Στράικερ που έγραψε ιστορία στο ραδιόφωνο το 1936, αποτελώντας αστείρευτη πηγή έμπνευσης για ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και κόμικς. Το ενδιαφέρον των μεγάλων στούντιο για τον χαρακτήρα του Μπριτ Ράιντ αναζωπυρώθηκε από τη δεκαετία του ’90.

Ο Μισέλ Γκοντρί σκηνοθετεί την κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του περιβόητου Μπριτ Ράιντ (στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Σεθ Ρόγκεν) που αλλάζει πρόσωπο και μεταμορφώνεται κάθε βράδυ σε τιμωρό του εγκλήματος. Στην υπόθεση του έργου, ο Μπριτ Ράιντ (Σεθ Ρόγκεν) είναι ο γιος του μεγαλύτερου μεγιστάνα των media στο Λος Άντζελες και ζει ξένοιαστος μια πολυτελή ζωή γεμάτη πάρτι και ξενύχτια – μέχρι ο πατέρας του (Τομ Γουίλκινσον) να βρεθεί νεκρός μυστηριωδώς και ο Μπριτ να κληρονομήσει την τεράστια περιουσία του.

Κάνοντας μια αναπάντεχη συμμαχία με τον Κάτο (Τζέι Τσου), τον πιο εργατικό και εφευρετικό υπάλληλο του πατέρα του, οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σημαντικό για πρώτη φορά στη ζωή τους: να πολεμήσουν το έγκλημα. Για να πετύχουν τον στόχο τους, αποφασίζουν να γίνουν και οι ίδιοι εγκληματίες : προστατεύουν τον Νόμο, καταπατώντας τον! Ο Μπριτ γίνεται ένας νέος εκδικητής με την ονομασία Πράσινη Σφήκα και ο Κάτο ο πολύτιμος βοηθός του.

Ο Κάτο, χρησιμοποιώντας τις μοναδικές του ικανότητες, κατασκευάζει το απόλυτο ρετρό όπλο, την Μαύρη Καλλονή, ένα άφθαρτο αμάξι, ένα κινητό φρούριο με το οποίο χτυπάνε τους κακούς και αρχίζουν να χτίζουν τη φήμη τους. Με τη βοήθεια της νέας γραμματέα του Μπριτ, της Λενόρ Κέις (Κάμερον Ντίαζ), κυνηγάνε τον άνθρωπο που ελέγχει ολόκληρο τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες: τον Μπέντζαμιν Τσουντνόφσκι (Κριστόφ Βαλτζ). Αλλά ο Τσουντνόφσκι έχει κι αυτός τα δικά του σχέδια: να εντοπίσει και να καταστρέψει την Πράσινη Σφήκα, για πάντα.

Παίζουν οι : Σεθ Ρόγκεν, Τζέι Τσου, Κάμερον Ντίαζ, Κριστόφ Βαλτζ, Τομ Γουίλκινσον. Η ταινία προβάλλεται από την Audiovisual.