(Υπο)Γράφουν το τέλος τους οι Mötley Crüe;

motley-crue
ΤΕΤΑΡΤΗ, 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Οι μπάντα Mötley Crüe ανακοίνωσαν την τελευταία περιοδεία της καριέρας τους μαζί με τον Alice Cooper και δήλωσαν και επίσημα την οριστική τους συνταξιοδότηση, η οποία αν δεν τηρηθεί θα επιφέρει… νομικές κυρώσεις.

Οι Mötley Crüe υπέγραψαν συμβόλαιο στο οποίο αναφέρεται ρητά η παύση οποιασδήποτε live δραστηριότητας του συγκροτήματος, μετά από την τελευταία τους περιοδεία. Πρόκειται για τη δεύτερη «τελευταία» περιοδεία τους σε λιγότερο από 10 χρόνια, αλλά αυτή τη φορά μάλλον, θα είναι οριστική.

Σε χθεσινή τους συνέντευξη Τύπου στο Λος Άνζτελες, οι Tommy Lee, Vince Neil, Mick Mars και Nikki Sixx, έβαλαν την υπογραφή τους σε συμβόλαιο, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι απαγορεύονται οι μελλοντικές περιοδείες για το γκρουπ, μετά από την φετινή τους.

Αν και ανακοινώθηκαν 72 σταθμοί στη Βόρεια Αμερική για την περιοδεία τους μέσα στο 2014 και προγραμματίζονται και άλλες διεθνείς συναυλίες, τα τέσσερα μέλη θα ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους μετά το πέρας του Final Four. Αν δεν το κάνουν, τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν νομικές κυρώσεις (άγνωστο βέβαια, ποιος θα τις κινήσει).

Σε δηλώσεις του, ο ντράμερ Tommy Lee ανέφερε στη Guardian «Πάντα θέλαμε να παίζουμε δυνατά στη σκηνή όλοι μαζί κι όχι να καταλήξουμε να παίζουμε με 1 ή 2 από τα original μέλη  του γκρουπ». Η διάλυση όμως, των Mötley Crüe γίνεται απόλυτα φιλικά, όπως υπογράμμισαν.

Το γκρουπ συστάθηκε το 1981 και έχει πουλήσει συνολικά, περισσότερα από 80 εκατομμύρια δίσκους. Μετά από αλλεπάλληλες αποχωρήσεις, επανενώθηκαν το 2005 και το γιόρτασαν με μια μεγάλη περιοδεία. Στη συνέχεια περιόδευσαν μόνοι ή με φίλους τους από το 2006 μέχρι και πέρυσι.

Η φετινή τελευταία περιοδεία τους θα ξεκινήσει στις 2 Ιουλίου από το Μίσιγκαν.