Νεκρός ο διάσημος ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν

filip-seϋmour-xofman-1 REUTERS/MAX ROSSI
ΚΥΡΙΑΚΗ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Νεκρός στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν, βρέθηκε ο διάσημος αμερικανός ηθοποιός Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ο ηθοποιός είχε από μικρός προβλήματα με τη χρήση ναρκωτικών και την κατάχρηση αλκοόλ. Αλλά είχε καταφέρει να τα ξεπεράσει, γεγονός που του επέτρεψε να κάνει μια αξιοθαύμαστη καριέρα στην υποκριτική με συγκλονιστικούς ρόλους, από το «Άρωμα Γυναίκας» με τον Πατσίνο το 1992 και το «Όταν ένας άνδρας αγαπάει μια γυναίκα» με τη Μεγκ Ράιαν το 1994 - στο οποίο μάλιστα υποδυόταν έναν αλκοολικό σε κλινική αποτοξίνωσης -, μέχρι το «Flawless» με τον Ντε Νίρο το 1999.

Ο 47χρονος Χόφμαν είχε εισαχθεί σε κλινική αποτοξίνωσης στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ όταν διαπίστωσε ότι το πρόβλημά του έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, στα μέσα Μαΐου, και γι’ αυτό απουσίαζε από το Φεστιβάλ των Καννών όπου αναμενόταν να παρουσιάσει την ταινία «Catching Fire».

REUTERS/ROBERT GALBRAITH
Ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν γεννήθηκε στις 23 Ιουλίου 1967 στη Νέα Υόρκη από τη Μέριλιν Ο’ Κόνορ, δικηγόρο και ακτιβίστρια υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων και τον Γκόρντον Χόφμαν, στέλεχος μεγάλης εταιρίας εκτυπωτών. Είχε δύο αδελφές και έναν αδελφό - ο οποίος, μάλιστα, είναι σεναριογράφος και σκηνοθέτης). Είχε εμφανιστεί σε πολλές ταινίες όπως  οι «Twister» (1996), «Ξέφρενες Νύχτες» (Boogie Nights, 1997), «Ευτυχία» (Happiness, 1998), «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» (The Big Lebowski, 1998), «Μανόλια» (Magnolia, 1999), «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» (The Talented Mr. Ripley, 1999), «Όταν γνώρισα την Πόλυ» (Along Came Polly, 2004) κ.ά..

Το 2005 έπαιξε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Truman Capote» (Capote) και κέρδισε πολλά βραβεία, όπως το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του. Έχει λάβει άλλες δύο υποψηφιότητες για το ίδιο βραβείο για τις ταινίες «Παιχνίδια Εξουσίας» (Charlie Wilson's War, 2007) και «Αμφιβολία» (Doubt, 2008).

Το 2010 έκανε το σκηνοθετικό ντεμπούτο του με την ταινία «Jack Goes Boating»‎ ενώ το 2012 πρωταγωνίστησε στην ταινία «The Master»,  σε σκηνοθεσία του Πολ Τόμας Άντερσον.

 

naftemporiki.gr