Τα 10 καλύτερα τραγούδια από ταινίες του Ντίσνεϋ

101-skulia-dalmatias
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Χακούνα Ματάτα… και «όλα μια ιδέα είναι». Η βιομηχανία των ταινιών Ντίσνεϋ έχει κάνει, αν μη τι άλλο, άρτιες δουλειές, τροφοδοτώντας το συλλογικό φαντασιακό μας, όχι μόνο με εικόνες, αλλά και με «πιασάρικα» τραγούδια. Ειδικά για τους γεννημένους τη δεκαετία του ’80, υπάρχουν τραγούδια-κώδικες από τις αγαπημένες παιδικές ταινίες. Αντίστροφη μέτρηση λοιπόν και… πάμε!

10. Κρουέλα Ντε Βιλ, «Τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας»

Ενσάρκωσε το απόλυτο «κακό». Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τη στυγνή, επίδοξη δολοφόνο  των 101 σκύλων Δαλματίας, την οποία το μόνο που την ένοιαζε ήταν οι γούνες και τα λεφτά;  Τελικά, γλίτωσαν τα σκυλάκια και έμεινε το τραγούδι…

9. Χάι Χο (στο σπίτι μου γυρνώ), «Η Χιονάτη και οι 7 Νάνοι»

Το τραγούδι που τραγουδούν οι 7 νάνοι γυρνώντας στο σπίτι τους και λίγο πριν βρουν τη Χιονάτη να τους περιμένει εκεί, είναι μια ρυθμική λούπα, που εύκολα θα συνόδευε μια μονότονη εργασία. Δοκιμάστε το!

8.  Φως θαλασσί, «Άριελ η Μικρή Γοργόνα»

Ο Σεμπάστιαν προσπαθεί να πείσει την Άριελ για τα πλεονεκτήματα της υποθαλάσσιας ζωής, αλλά εμάς το μυαλό μας μάλλον, τρέχει σε παραλίες, beach bars και κοκτέιλ.

7. Έτσι ειν’ η ζωή, «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Η Χρυσούλα Διαβάτη δάνεισε τη φωνή της στην Μπελ και αποδέχτηκε τη «φρίκη και την ομορφιά», αφού «έτσι είν’ η ζωή».

6. Τσίφτης γάτος, «Οι Αριστόγατες»

Θα μπορούσε να τραγουδάει «θα ζήσω ελεύθερο πουλί», αλλά θα ήταν οξύμωρο αφού είναι γάτος! Έτσι, τραγούδησε το «είμαι τσίφτης γάτος… ακόμη και στην Ελλάδα γνωστός».

5. Βραδιές μαγικές, «Αλαντίν»

… νύχτες αραβικές. Προτού η Βαγδάτη και η Μέση Ανατολή γίνει ο «Κακός Άλλος» για τη Δύση κι απομυθοποιηθεί εντελώς, η Ντίσνεϋ αφηγήθηκε με το δικό της τρόπο την ιστορία του Αλαντίν. Τη συνόδευσε δε, με μια υπνωτιστική «ανατολίτικη» μουσική.

4. Can you feel the love tonight?, «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών»

Η Ντίσνεϋ ζήτησε από τον Έλτον Τζον να βάλει όλη του τη μαεστρία, προκειμένου να φτιάξει  ένα κομμάτι που θα ντύνει τη συνάντηση και τον έρωτα του Σίμπα και της Νάλα και ο Sir ανταποκρίθηκε, όπως μόνο εκείνος ξέρει.

3. Εγώ κι εσύ μαζί, «Toy Story»

Εκτός από την αγάπη, τους αδίστακτους κακούς και όλα όσα προαναφέρθηκαν, υπάρχει και η φιλία κι αυτός είναι ένας από τους ύμνους της. Εν Ελλάδι, τραγουδήθηκε από τον Τζίμη Πανούση και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη!

2. Τα χρώματα του ανέμου, «Ποκαχόντας»

Αν θέλετε να βοηθήσετε το παιδί σας να αποκτήσει οικολογική και φιλοζωική συνείδηση, βάλτε το να δει την Ποκαχόντας. Μετά,  μάθετε μαζί το τραγούδι και είναι σίγουρο ότι δε θα ξανατραβήξει την ουρά της γάτας, ούτε θα κλωτσήσει το σκύλο ποτέ ξανά.

1.  Χακούνα Ματάτα, «Ο βασιλιάς των λιονταριών»

Έχει τραγουδηθεί σε καραόκε κι έχει χαρίσει το όνομά του σε ένα θρυλικό μπαρ στα Μάταλα της Κρήτης (!). Ο λόγος φυσικά, για το «Χακούνα Ματάτα», το πανταχόθεν Νο 1 τραγούδι ευφορίας! «It means no worries for the rest of your days»…

Άρτεμη Φύσσα