Lip sync, αυτός ο εχθρός!

red-hot-chili-peppers
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η πρόσφατη είδηση ότι οι Red Hot Chili Peppers τραγούδησαν με playback τη μουσική τους στον τελικό του Super Bowl, μπροστά σε εκατομμύρια ζευγάρια μάτια, «παριστάνοντας» ότι παίζουν, είναι ένα μόνο παράδειγμα του φαινομένου «miming».

Εκτός από αυτό, υπάρχει όμως και το lip-syncing όπου οι αγαπημένοι μας αστέρες, ξεχνάνε την έννοια της live εμφάνισης και απλά ανοιγοκλείνουν τα χείλη τους κάνοντας ότι τραγουδούν. Παρακάτω έχουμε 5 τέτοια παραδείγματα. 

Katy Perry

Η τραγουδίστρια, ερμήνευσε την τελευταία της επιτυχία «Roar»,  στα περυσινά NRJ Awards στην Γαλλία, και μπήκε στην ιστορία ως μία από τις πιο συζητημένες  lip sync σκηνές.  Μέχρι και ο παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, ζήτησε να σταματήσει το τραγούδι της στη μέση και  τη ρώτησε αν πάει κάτι λάθος με την εμφάνισή της και τότε η ίδια αναγκάστηκε να ξανανέβει στη σκηνή για να δώσει μια πιο «αληθινή» performance. Αργότερα απολογήθηκε ότι υπήρχε ένα τεχνικό πρόβλημα που δεν της επέτρεπε να τραγουδήσει ζωντανά.

Beyonce

EPA

Μέγα σκάνδαλο ξέσπασε όταν τελικά η τραγουδίστρια παραδέχτηκε ότι δεν τραγούδησε ζωντανά τον εθνικό ύμνο των Η.Π.Α. στην τελετή για την Ορκωμοσία του Προέδρου Obama. Η ίδια προσπαθώντας να σώσει την κατάσταση, είπε ότι το έκανε γιατί ήθελε να κάνει τον Πρόεδρο και τη χώρα της περήφανη και για αυτό αποφάσισε να τραγουδήσει μαζί με το προ-ηχογραφημένο κομμάτι.

Ashlee Simpson

Η μικρή αδερφή της Jessica Simpson, έζησε μια άκρως ντροπιαστική στιγμή, όταν στην διάρκεια του  show Saturday Night Live, όταν άρχισε να παίζει το κομμάτι «Pieces Of Me», αντί για το «Autobiography» που είχε πει ότι θα έπαιζε. Η ίδια το μόνο πράγμα που σκέφτηκε ήταν να χορέψει αμήχανα για λίγο πριν αποχωρήσει άχαρα από τη σκηνή, ενώ η μπάντα της συνέχιζε να παίζει το συγκεκριμένο κομμάτι.

Milli Vanilli

Το δίδυμο που είχε σαρώσει στην δεκαετία του ’80, έχοντας τον κόσμο στα πόδια του, αποκάλυψε ότι τελικά δεν ήταν οι ίδιοι που τραγουδούσαν τα κομμάτια τους. Το μεγάλο φιάσκο που τους οδήγησε να πούνε την πικρή αλήθεια ήταν σε μια εμφάνισή τους στα βραβεία του Mtv, που  τα χείλη τους δεν συγχρονίζονταν με τους στίχους. Και αναγκάστηκαν να δώσουν πίσω και το Grammy τους...

Mariah Carey

Για την προώθηση του album της «E=MC2» , εμφανίστηκε στην Times Square, για το show  Good Morning America, με σκοπό να τραγουδήσει ζωντανά. Το backing track όμως φάνηκε να μπερδεύεται με τα live φωνητικά και η diva ήταν εμφανώς μέσα στα νεύρα όταν κατάλαβε τι συνέβαινε.

Ροζίνα Αράπη