Μοναδικό ρεκόρ πωλήσεων για το «Greatest Hits» των Queen

queen
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Μία στις 3 οικογένειες της Αγγλίας κατέχει πια ένα άλμπουμ με τα «Greatest Hits» των Queen, που έγινε αισίως το πρώτο άλμπουμ στην ιστορία με πωλήσεις άνω των 6 εκατομμυρίων.

Η αγγλική ροκ μπάντα με τον θρυλικό Freddie Mercury έσπασε κάθε ρεκόρ πωλήσεων με το άλμπουμ της «Greatest Hits».

Το συγκεκριμένο άλμπουμ, που περιλαμβάνει μεγάλες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως τα θρυλικά τραγούδια «We Will Rock You» και « Bohemian Rhapsody», κατέρριψαν ρεκόρ άλλων μεγάλων καλλιτεχνών, όπως των Abba, των Beatles και της Adele.

Το «Greatest Hits» των Queen περιλαμβάνει συνολικά 17 τραγούδια από τα πρώτα 11 χρόνια ζωής της μπάντας και γνώρισε αμέσως τεράστια επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας στο Νο 1 για 4 εβδομάδες μετά την κυκλοφορία του. Ήταν επίσης και μια μεγάλη παγκόσμια επιτυχία στο εξωτερικό, αφού έγινε 8 φορές πλατινένιο στις ΗΠΑ και πούλησε 25 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Επομένως, περίπου μία στις 3 οικογένειες της Βρετανίας έχει τον δίσκο αυτό.

Στη λίστα με τα ευπώλητα άλμπουμ όλων των εποχών στη Βρετανία, τους Queen και το «Greatest Hits» τους ακολουθούν τα άλμπουμ «Gold» των Abba ,»Sgt Peppers Lonely Hearts Club Band» των Beatles, το «21» της Adele και το «Whats The Story (Morning Glory)» των Oasis.