10 μουσικά ζευγάρια που άφησαν εποχή

beyonce-jay-z
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Έχουν αγαπηθεί πολύ κι έχουν αφήσει ιστορία. Ας θυμηθούμε μερικά από τα πιο αγαπημένα, εκκεντρικά και ενδιαφέροντα μουσικά ζευγάρια όλων των εποχών.

Jay-Z & Beyonce
Το power couple της μουσικής βιομηχανίας, μιας και η κοινή τους περιουσία τους κατατάσσει στο Νο1 με τους πιο πλούσιους παράγοντες του χώρου. Την αγάπη τους επισφράγισαν με τον γάμο τους το 2008, ενώ λίγο αργότερα ήρθε και η κόρη τους Ivy Blue.  Έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές και μουσικά, με τον Jay-Z να ραπάρει δίπλα στην αγαπημένη του, στις τεράστιες επιτυχίες τους «Crazy In Love», «Déjà vu», «Bonnie&Clyde» και πιο πρόσφατα στο «Drunk In Love», που παρουσίασαν ζωντανά σε μια πιο-καυτή-πεθαίνεις performance στα τελευταία βραβεία Grammy.

Ike & Tina Turner
Ο Ike ήταν αυτός που ουσιαστικά απογείωσε την καριέρα της Tina. Μαζί όμως με την επιτυχία, ήρθε και ένας γάμος γεμάτος βία και εθισμούς και ένα επίπονο διαζύγιο το 1978.  Η Turner κράτησε το επίθετο του πρώην συζύγου της και έγινε η σταρ που όλοι γνωρίζουμε, ενώ το 1991 μπήκε στο Rock N’ Roll Hall Of Fame ως ντουέτο με τον Ike.

Johnny Cash & June Carter
Η τεράστια αγάπη τους, τους έκανε να αφήσουν τις οικογένειές τους και να ενωθούν με τα δεσμά του γάμου. Μαζί έφτιαξαν μουσική και έζησαν έναν έρωτα που πολλοί θα ζήλευαν. Παρέμειναν παντρεμένοι για 35 χρόνια. Η Carter έφυγε από τη ζωή το 2003 και ο Cash την ακολούθησε στην «άλλη πλευρά» λίγους μήνες μετά.

Sonny Bono & Cher
Ένα από τα πιο διάσημα ζευγάρια των 60s  και 70s,  αγαπήθηκαν από το κοινό των Η.Π.Α. με τις εμφανίσεις τους σε ραδιόφωνα και τηλεόραση. Αξέχαστο παραμένει ακόμα το hit τους «I Got You Babe». Μαζί πούλησαν πάνω από 80 εκατομμύρια άλμπουμ πριν χωρίσουν το 1975. Ο Sonny ακολούθησε πολιτική καριέρα μέχρι τον θάνατό του 1988 και η Cher συνέχισε να βγάζει albums ως solo καλλιτέχνιδα.

Meg & Jack White

Μεγάλο ήταν το μυστήριο για το αν τελικά τα δύο μέλη των White Stripes ήταν ζευγάρι ή αδέρφια, αφού μοιράζονταν το ίδιο επίθετο. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι οι δυο τους είχαν παντρευτεί και μάλιστα ο Jack πήρε το επίθετο της Meg. Χώρισαν το 2000 και από τότε βρήκαν τον έρωτα σε άλλες αγκαλιές.

Thurston Moore & Kim Gordon

Το ζευγάρι-τοτέμ κάθε indie kid εκεί έξω, οι ενσαρκωτές του απόλυτου New York rock n’ roll lifestyle, έφτιαξαν τους Sonic Youth, αγαπήθηκαν έντονα και χώρισαν το 2011 μετά από 27 χρόνια γάμου, παραμένοντας όμως, αγαπημένοι.

Mick Jagger & Marianne Faithfull
Το ζευγάρι των swinging 60s, παροιμιώδης έρωτας με βίαια ξεσπάσματα, ύποπτες ιστορίες για σοκολάτες Mars και αληθινό rock n’ roll, με τη Faithfull να γίνεται η μούσα του Jagger και έμπνευση για μερικά από τα πιο γνωστά τραγούδια των Stones.

Debbie Harry & Chris Stein
Μαζί έφτιαξαν τους Blondie, το όνομα των οποίων είναι εμπνευσμένο από το παρατσούκλι που έδιναν οι άντρες στην πανέμορφη –πρώην κουνελάκι του Playboy- Deborah. Μαζί κυριάρχησαν στην punk- new wave σκηνή της Νέας Υόρκης. Η αγάπη τους άντεξε την άγρια δεκαετία του ’80 και η Harry άφησε αρκετά χρόνια την καριέρα της για να μείνει στο πλευρό του Chris στη διάρκεια ενός προβλήματος υγείας του.

Kurt Cobain & Courtney Love

Το grunge ζευγάρι, που σημάδεψε τη δεκαετία του ’90, ήταν καταραμένο από την αδυναμία και των δύο στους εθισμούς. Ο θάνατος του Kurt έκανε την Courtney μισητή σε εκατομμύρια fans των Nirvana και η ίδια, 20 χρόνια μετά προσπαθεί ακόμα να τινάξει την ταμπέλα της «μαύρης χήρας» από πάνω της.

Lou Reed & Laurie Anderson
Η απόλυτη ενσάρκωση της underground σκηνής της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην ένωση δύο εκλεκτών αντιπροσώπων της,  της experimental performer Anderson και του πρώην ηγέτη των Velvet Underground. Μαζί μοιράστηκαν δεκαετίες αγάπης και δημιουργικότητας και τελικά παντρεύτηκαν το 2008.

Ροζίνα Αράπη