Δισκοκριτική: «The Beginning» Black Eyed Peas

diskokritiki-the-beginning-black-eyed-peas

ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το «The Beginning» έρχεται να ακολουθήσει το «The E.N.D.», το πιο επιτυχημένο ίσως album της μέχρι τώρα καριέρας των Black Eyed Peas, αλλά με το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό.

Το αμερικάνικο hip hop συγκρότημα επέστρεψε στη δισκογραφία με το έκτο album της καριέρας του, έχοντας την αυτοπεποίθηση και την άνεση που του έχουν προσφέρει οι πολλές και τεράστιες επιτυχίες του παρελθόντος. Στα χρόνια που πέρασαν οι Black Eyed Peas έγιναν ένα από τα πιο πολυπαιγμένα groups, με πολλά hits και τεράστια απήχηση στο κοινό.

Το «The Beginning» έρχεται να ακολουθήσει το «The E.N.D.», το πιο επιτυχημένο ίσως album της μέχρι τώρα καριέρας τους. Κι αν το «The E.N.D.» είχε στιγμές-δυναμίτες που έκαναν το αποτέλεσμα δυναμικό και ενδιαφέρον, το «The Beginning» φαίνεται ότι καταφέρνει το ακριβώς αντίθετο. Το πρώτο single «The Time», καταστρέφοντας το θέμα της ταινίας «Dirty Dancing» , δίνει ακριβώς την κατεύθυνση που ακολουθούν αυτή τη φορά.

Πολλά και επαναλαμβανόμενα beats, υπερβολική χρήση του autotune και μία «άρπα-κόλλα» παραγωγή. Καθώς το album συνεχίζει, οι ρυθμοί γίνονται όλο και πιο μονότονοι και βαρετοί, τα τραγούδια δεν «πάνε πουθενά» και το μόνο που μένει είναι εκνευρισμός. Παιδικοί στίχοι όπως στο «XOXOXO» και σ το «Love You Long Time» δείχνουν πόσο πρόχειρη και κακοφτιαγμένη δουλειά παρουσιάζουν. Μικρές αναλαμπές έμπνευσης υπάρχουν μόνο στο «Fashion Beats» και στο «Just Can’t Get Enough». Παρ’ όλα αυτά το αποτέλεσμα είναι χαοτικό και εν τέλει κακό.

Το «The Beginning» είναι αναμφισβήτητα μία πολύ άσχημη στιγμή για τους Black Eyed Peas. Είναι σίγουρα ό,τι χειρότερο έχει κυκλοφορήσει η μπάντα και αν ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο, δεν θα αργήσει η μέρα που θα γίνουν βαρετοί και προβλέψιμοι. Στο τέλος, έχεις την εντύπωση ότι δεν άκουσες το album ενός συγκροτήματος που κάποτε είχε τσαγανό, ειρωνεία και έξυπνα στιχάκια, αλλά ότι μόλις τερμάτισες ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι περασμένης δεκαετίας που δε θες να ξαναπαίξεις.

Artist: Black Eyed Peas

Album: The Beginning

Label: Interscope

Βαθμός: 3/10

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ