Συγκινεί η νέα ταινία της Τζολί

tzoli
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στη δημοσιότητα δόθηκε το πρώτο τρέιλερ από την νέα σκηνοθετική απόπειρα της Αντζελίνα Τζολί, «Unbroken».

Η ταινία, η οποία είναι η δεύτερη σκηνοθετική δουλειά της Τζολί και της οποίας τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν πρόσφατα, βασίζεται στη μπεστ σέλερ βιογραφία της Λάουρα Χίλενμπραντ και αφηγείται τη ζωή του αμερικανοιταλού, Λούι Ζαμπερίνι.

Ο Ζαμπερίνι γεννήθηκε το 1917 και με την «ταχύτητα» να είναι δεύτερη φύση του κατάφερε να κατακτήσει μία θέση στην ομάδα στίβου των ΗΠΑ τρέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο.

Όπως ο ίδιος μάλιστα αναφέρει στο εν λόγω τρέιλερ που κυκλοφορεί, αυτό που του έδωσε κίνητρο ήταν «η θέληση να ξεπεράσει οποιοδήποτε εμπόδιο, η δύναμη να μην εγκαταλείπει ποτέ».

Η ζωή του Ζαμπερίνι, ο οποίος ακόμη και σήμερα δίνει διαλέξεις για τη δύναμη της θέλησης, λειτουργώντας ως εμπνευστής για τον κόσμο, είναι αν μη τι άλλο συγκλονιστική.

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς του 1936, υπηρέτησε ως πιλότος βομβαρδιστικού και όταν το αεροπλάνο του κατατρίφθηκε, αυτός και δύο ακόμη μέλη του πληρώματος, έμειναν 47 ημέρες στις σωσίβιες λέμβους στη μέση του Ατλαντικού. Λίγο πριν πεθάνουν από την πείνα, πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους Ιάπωνες και φυλακίστηκαν για 2 χρόνια.

Ο Ζαμπερίνι κατάφερε να επιζήσει από τις απάνθρωπες συνθήκες ζωής, που του είχε επιβάλλει η αιχμαλωσία του και τώρα η Τζολί μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την ιστορία του σε σενάριο των αδερφών Κοέν σε συνεργασία με τους Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενέζε και Ουίλιαμ Νίκολσον.

Στο τρέιλερ της ταινίας, το οποίο χρονικά συμπίπτει με τους Ολυμπιακούς του Σότσι, τονίζοντας τη συμβολή του το 1936, συμμετέχει και ο ίδιος ο Ζαμπερίνι, ο οποίος πλέον είναι 97 ετών.

Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες την ημέρα των Χριστουγέννων, με τον βρετανό ηθοποιό Τζακ Ο’ Κόνελ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.