Οι υποψηφιότητες των θεατρικών βραβείων «Λώρενς Ολίβιε»

oi-upopsifiotites-ton-theatrikon-brabeion-lorens-olibie

ΤΡΙΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Το νέο σίκουελ του «Phantom of the opera» του Andrew Lloyd Webber κυριαρχεί με επτά προτάσεις στα φετινά βραβεία Λώρενς Ολίβιε.

Η παράσταση του Andrew Lloyd Webber «Phantom of the opera κυριαρχεί, παρά τις ανάμεικτες κριτικές του περασμένου Μαρτίου, στα φετινά βραβεία θεάτρου και μιούζικαλ Λώρενς Ολίβιε. Η παράσταση έχει προταθεί, μεταξύ άλλων, για καλύτερο νέο μιούζικαλ, φωτισμό, σκηνικά και κουστούμια. Το «Love Never Dies» θα αναμετρηθεί με τα μιούζικαλ «Legally Blonde», «Fela!» και «Love Story» στην κατηγορία για καλύτερο νέο μιούζικαλ.

Οι Tasmin Greig (The Little Dog Laughed), Sophie Thompson (Clybourne Park), Nancy Carroll (After The Dance) και η Tracie Bennett (End of the Rainbow) θα αναμετρηθούν για τον καλύτερο πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο. Για το βραβείο καλύτερο γυναικείου ρόλο σε μιούζικαλ έχουν προταθεί η Sheridan Smith (Legally Blonde) , η Emma Williams (Love Story), η Elena Roger (Passion) και η Sierra Bogess (Love Never Dies).

Αντίστοιχα για το ανδρικό βραβείο ο David Suchet (All My Sons) θα αναμετρηθεί με τους Roger Allam (Henry IV Parts 1 και 2), Derek Jacobi (King Lear), Rory Kinnear (Hamlet) και τον Mark Rylance (La Bete). Για την κατηγορία μιούζικαλ, το βραβείο καλύτερου ανδρικού ρόλου διεκδικούν οι Alex Gauamond (Legally Blonde), David Thaxton (Passion), Michael Xavier (Love Story) και Ramin Karimloo (Love Never Dies).

Το National Theatre έχει τις περισσότερες προτάσεις για παραγωγές του, δεκαεπτά στο σύνολο, ενώ τα Royal Court και Donmar έχουν από εννέα το καθένα. Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Theatre Royal Drury Lane του Λονδίνου στις 13 Μαρτίου.