Χάνιμπαλ: 7 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν δούμε τη νέα σειρά

hannibal
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Περσινή παραγωγή που στον ρόλο του dr. Χάνιμπαλ Λέκτερ απολαμβάνουμε μία ακόμα μοναδική ερμηνεία του Μες Μίκελσεν.

Κλαρίς δεν υπάρχει καθώς η σειρά πραγματεύεται την πρώιμη σχέση του Γουίλ Γκράχαμ, ενός χαρισματικού αλλά και ιδιαίτερου πράκτορα του FBI, με τον διάσημο κανίβαλο- δολοφόνο Χάνιμπαλ Λέκτερ.

Ο Ντέιβιντ Τέναντ πέρασε από οντισιόν για τον ρόλο αλλά δεν κατάφερε να γίνει ο νέος Χάνιμπαλ. Βέβαια, άρεσε τόσο πολύ στον δημιουργό Μπράιαν Φούλερ, που του έφτιαξε έναν γκεστ ρόλο serial killer, μόνο για χάρη του.

Αυτός που πρότεινε τον Μες Μίκελσεν ήταν ο Χιού Ντάνσι. Οι δύο ηθοποιοί έχουν γίνει στενοί φίλοι μετά τη συνεργασία τους στο «King Arthur» (2004).

Ο Λόρενς Φίσμπερν, που υποδύεται τον Κρόφορντ και η Τζίνα Τόρρες που υποδύεται τη σύζυγο του Κρόφορντ είναι παντρεμένοι και στην πραγματικότητα.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σειράς είναι ότι κάθε τίτλος επεισοδίου της πρώτης σεζόν είναι το όνομα ενός …πιάτου της γαλλικής κουζίνας.

Ο ρόλος της dr. Bedelia Du Maurier αρχικά δημιουργήθηκε για να τον υποδυθεί η Άντζελα Λάνσμπουρι αλλά όταν αυτή αρνήθηκε, λόγω των αντιπαραθέσεων που έχει με την αυστραλιανή παραγωγή του «Driving Miss Daisy», ο ρόλος ξαναγράφτηκε για μία πιο νέα ηθοποιό. Έτσι, προέκυψε στη σειρά, η Γκίλιαν Άντερσον, η γνωστή σε όλους Agent Scully.

Η σειρά, που είναι η τηλεοπτική προσαρμογή του βιβλίου «Red Dragon» του Τόμας Χάρις, αποτελεί ουσιαστικά τo πρίκουελ των περιπετειών του Χάνιμπαλ Λέκτερ και αρχίζει να αποκτά φανατικό κοινό ανά τον κόσμο, διανύοντας τον δεύτερο κύκλο της.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]