Ο Ντένις Ρόντμαν, η Βόρεια Κορέα και μια (ακόμα) κωμωδία στα σκαριά

rodman
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η υπόθεση της …διπλωματικής φιλίας μεταξύ του Ντένις Ρόντμαν και του βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ- ουν αποτέλεσε έμπνευση για τον σκηνοθέτη του «Ride Along» Τιμ Στόρι, ο οποίος ετοιμάζει μία κωμωδία μεγατόνων με τον τίτλο «Διπλωμάτες».

Η 20th Century Fox αγόρασε τα δικαιώματα της ταινίας, η οποία έχει την υπογραφή του Πίτερ Τσέρνιν, στην παραγωγή. Ο Τσέρνιν «ευθύνεται» και για την κωμωδία «The heat» όπου πρωταγωνιστεί η Σάντρα Μπούλοκ και η Μελίσα ΜακΚάρθι. Το σενάριο της νέα …διπλωματικής κωμωδίας υπογράφει ο Τζόναθαν Άμπραμς.

Ο εκκεντρικός πρώην παίχτης του NBA, Ντένις Ρόντμαν, έχει επισκεφθεί τη Βόρεια Κορέα δύο φορές πέρυσι. Τον περασμένο Ιανουάριο μάλιστα, η επίσκεψή του είχε και εορταστική χροιά καθώς έπαιξε ένα παιχνίδι μπάσκετ για να γιορτάσει τα γενέθλια του ιδιόρρυθμου δικτάτορα της χώρας.

Για αυτά του τα ταξίδια, ο διάσημος μπασκετμπολίστας έχει επικριθεί ευρέως ενώ ο ίδιος λέει ότι με τη σχέση του αυτή επιδιώκει να βελτιώσουν τις σχέσεις τους οι δύο χώρες.

Ο Κιμ Γιόνγκ-ουν βέβαια, έχει εμπνεύσει και άλλους στο Χόλιγουντ, όπως την επίσης κωμωδία των Σεθ Ρότζεν και Έβαν Γκόλντμπεργκ, «The Interview», με τον Τζέιμς Φράνκο σε ρόλο...εξολοθρευτή.