Λίαμ Νίσον: Ντρέπομαι που παίζω σε περιπέτειες αλλά μόνο έτσι δε θρηνώ

neeson
ΤΡΙΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στα 61 του χρόνια ο Λίαμ Νίσον, μίλησε για το θάνατο της γυναίκας του, παραδέχεται ότι ντρέπεται λίγο που πρωταγωνιστεί σε περιπέτειες αλλά και πόσο απεχθάνεται το γεγονός ότι συμμετείχε στη «Λίστα του Σίντλερ».

Ο ηθοποιός σοκάρει με τη συνέντευξή του στο CBS, όπου παρουσιάζει την ωμή αλήθεια τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο.

Λίγο πριν βγει στις αίθουσες η ταινία «Non stop» η περιπέτεια όπου πρωταγωνιστεί, ο Νίσον ξεκαθαρίζει ότι αν και ντρέπεται για αυτήν του την επιλογή δεν είναι μόνο τα χρήματα που τον κάνουν να συμφωνεί αλλά και το γεγονός ότι παραμένει απασχολημένος και δεν πενθεί για τον θάνατο της γυναίκας του επίσης ηθοποιού Νατάσα Ρίτσαρντσον, που έχασε πριν 5 χρόνια.

«Δεν είμαι καλός όταν δεν δουλεύω» είπε στον δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ. «Δε θέλω, ειδικά για τα αγόρια  μου, να με βλέπουν να κυλιέμαι στη θλίψη ή ακόμα και στην κατάθλιψη», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι από τη στιγμή που πέθανε η γυναίκα του έχει κάνει 20 ταινίες μετατρέποντας τον εαυτό του από έναν πάλαι ποτέ υποψήφιο για Όσκαρ ηθοποιό σε έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους σταρ του Χόλιγουντ.

Ο Λίαμ Νίσον και η επί 15 χρόνια σύζυγός του Νατάσα Ρίτσαρντον.

Ο Νίσον βέβαια εξέπληξε όταν είπε ότι υπάρχει τουλάχιστον μια ερμηνεία του που απεχθάνεται σήμερα. Πρόκειται για τον ρόλο του στη «Λίστα του Σίντλερ» του Σπίλμπεργκ το 1993.

«Νομίζω ότι η ταινία είναι εξαιρετική εκτός από μένα» είπε με αφοπλιστική ειλικρίνεια για μία ερμηνεία που του χάρισε την πρώτη και μοναδική του υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Όσο για τον θάνατο της γυναίκας του, ο ηθοποιός ανοίχτηκε αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά τα τελευταία του λόγια σ’ αυτήν, όταν οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι έπαθε εγκεφαλική βλάβη μετά από ατύχημα που είχε στο Κεμπέκ όταν έκανε σκι και την είχαν με μηχανική υποστήριξη.

«Γλυκιά μου, δεν θα μπορέσεις να επιστρέψεις από εκεί. Έχεις χτυπήσει στο κεφάλι σου και – δεν ξέρω αν μπορείς να με ακούσεις- αλλά όλα πήγαν λάθος. Και θα σε μεταφέρουμε στην Νέα Υόρκη, εκεί σε περιμένουν όλοι οι φίλοι και οι συγγενείς. Σ’ αγαπώ».