10 πράγματα που (ίσως) δεν γνωρίζατε για την Beyoncé

beyonce
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Η Queen B, όπως την αποκαλούν πολλοί, κυριαρχεί στα φώτα της δημοσιότητας, έχοντας ένα πολύ καλό νέο άλμπουμ και δημιουργώντας συνεχώς, αφορμές για να ασχοληθεί κάποιος μαζί της. Τελευταία, η φημολογία για υποτιθέμενη σχέση με τον Πρόεδρο Ομπάμα την έφερε ξανά στο προσκήνιο…

1. Γεννήθηκε στο Τέξας το 1981. Έφτιαξε τις Destiny’s Child μαζί με τις παιδικές της φίλες Kelly Rowland,  LaTavia Roberson και LeToya Luckett. Το πρώτο τους όνομα ήταν Girls Tyme.

2. Μέχρι τα 20 της χρόνια, ο πατέρας της Mathew Knowles συνέχιζε να είναι ο μάνατζερ της. Μετά, η τραγουδίστρια αποφάσισε να τον απολύσει, για να κάνει όπως δήλωσε, τα πράγματα με τον δικό της τρόπο. Τα ρούχα των κοριτσιών τα σχεδίαζε η μητέρα της, Tina, που είναι σχεδιάστρια μόδας.

3. Ο τυχερός της αριθμός είναι το 4. Η μητέρα της, ο σύζυγος της Jay-z και η ίδια έχουν γεννηθεί την 4η ημέρα διαφορετικών μηνών. Επίσης, παντρεύτηκε στις 4 Απριλίου του 2008 και ονόμασε το 4ο άλμπουμ της, απλά «4».

4. Εκτός από τη μουσική, έχει εμφανιστεί και στη μεγάλη οθόνη. Έχει κρατήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Dreamgirls», ενώ έχει υποδυθεί την Foxxy Cleopatra στο πλευρό του Austin Powers και είχε κι έναν ρόλο στην ταινία «Ροζ Πάνθηρας» μαζί με τον Steve Martin.

5. Με το πρώτο της σόλο άλμπουμ κέρδισε 5 Grammy. Συνολικά, έχει κερδίσει 17 στην καριέρα της μέχρι στιγμής.

6. Το τελευταίο της άλμπουμ με τίτλο απλά το όνομά της, κυκλοφόρησε χωρίς καμία προειδοποίηση, αποκλειστικά μέσω Itunes και χρησιμοποιώντας ως μέσο προώθησης μόνο τα social media.

7.  Τον περασμένο χρόνο έφτιαξε έναν λογαριασμό στο tumblr, στον οποίο ανεβάζει καθημερινά φωτογραφίες από την καθημερινότητά της με την οικογένειά της.

8. H ίδια και ο σύζυγός της Jay-Z είναι ένθερμοι υποστηρικτές του Προέδρου Ομπάμα και δεν χάνουν ευκαιρία να το διατυμπανίζουν. Η Beyoncé μάλιστα, τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο στην Τελετή Ορκωμοσίας του Προέδρου. Τελευταία ακούστηκαν πολλές περίεργες φήμες, ότι οι δυο τους έχουν κάτι παραπάνω από φιλική σχέση…

9. Το ζευγάρι είναι σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το πιο πλούσιο ζεύγος μουσικών αυτή τη στιγμή και θεωρούνται το απόλυτο power couple της βιομηχανίας, αφού ό,τι αγγίζουν γίνεται χρυσός…

10. Η είδηση της εγκυμοσύνης της έσπασε το ρεκόρ tweets per second στο twitter και μπήκε στο βιβλίο Guinness…

Ροζίνα Αράπη