10 μπάντες και καλλιτέχνες που πρέπει να δούμε live

bruce-springsteen-2
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Είναι γνωστό ότι η δύναμη κάθε καλλιτέχνη αποδεικνύεται στη ζωντανή του εμφάνιση μπροστά στο κοινό του. Τα συναισθήματα που προκαλεί η πιο «κοντινή» επαφή με τα μουσικά μας είδωλα είναι δύσκολο να αποτυπωθούν. Τα παρακάτω σχήματα ή καλλιτέχνες φημίζονται για τα μοναδικά live τους και εμείς σας ευχόμαστε -αν δεν το έχετε κάνει ήδη- να τους απολαύσετε ζωντανά, έστω μία φορά.

1. Bruce Springsteen

Το «Αφεντικό» κάνει ζωντανές εμφανίσεις- μαραθωνίους, παίζοντας για ώρες (ειδικά το 2012 στο Helsinki, έναν σταθμό στην τελευταία του περιοδεία τη «Wrecking Ball Tour», έπαιξε για τέσσερις ώρες). Κάθε εμφάνισή του είναι ξεχωριστή, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος, δε μένει προσηλωμένος στο setlist, αλλά πολλές φορές ακούει ή «αισθάνεται» τις επιθυμίες του κοινού για το τι τραγούδια θέλει να ακούσει.

2. The Rolling Stones

Η μεγαλύτερη εν ενεργεία rock μπάντα του πλανήτη, που συνεχίζει ακάθεκτη τις ζωντανές εμφανίσεις της, εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια. Δεν είναι και λίγο να λες ότι τους έχεις δει live.

3. Muse

Stadium rock υψηλού επιπέδου, καταπληκτικά εφέ, ηλεκτρισμός, είναι μόνο λίγα από τα στοιχεία που συνθέτουν τη συναυλιακή εμπειρία που λέγεται «Muse».

4. Iggy Pop

Η επιτομή του rock n’ roll τρόπου ζωής, ο Iggy συνεχίζει ακάθεκτος να βγάζει επί σκηνής ενέργεια που θα τη ζήλευαν ακόμα και 20αρηδες.

5. Madonna

Η «Βασίλισσα» θα είναι για πάντα η «Βασίλισσα», κάτι που παρά τα 50+ χρόνια της, αποδεικνύει στις ζωντανές της εμφανίσεις, χορεύοντας, τραγουδώντας και προκαλώντας σε shows-ερεθισμούς του αμφιβληστροειδούς μας.

6. AC/DC

Ο Angus Young, που ακόμα εμφανίζεται επί σκηνής με σχολική ποδιά, οι τεράστιες Hell’s Bells, η φουσκωτή Rosie, ο δρόμος για την κόλαση. Δεν έχεις δει συναυλία αν δεν έχεις δει ζωντανά τους αγέρωχους Αυστραλούς, που στην εμφάνισή τους στην Αθήνα σάρωσαν τα πάντα στο πέρασμα τους.

7. Beyonce

Είναι η νέα «Βασίλισσα της μουσικής βιομηχανίας», αναμφισβήτητα. Πλέον την παραδέχονται όλοι, από αυστηρούς μουσικοκριτικούς, μέχρι παραδοσιακά rock φεστιβάλ, όπως το Glastonbury που την επέλεξε πέρυσι για headliner. Τα shows της είναι φαντασμαγορικά, όπως αρμόζουν σε μια diva.

8. Metallica

Μια καλοκουρδισμένη μηχανή, που παράγει ηλεκτρισμό σε κάθε της εμφάνιση. Η τελευταία τους συναυλία στη χώρα μας υπό βροχή, προκάλεσε ανατριχίλες.

9. Rammstein

Όλα τα μέλη της μπάντας έχουν δίπλωμα πυροτεχνουργού. Στα shows τους η θερμοκρασία ανεβαίνει επικίνδυνα, με πυροτεχνήματα, φωτιές από το στόμα, εκρήξεις και βιομηχανικούς ήχους.

10. Depeche Mode

Δεν είναι τα εφέ, δεν είναι το φροντισμένο μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας show, αλλά είναι η δύναμη που βγάζει επί σκηνής ο Dave Gahan, ένας από τους καλύτερους rock frontmen που υπάρχουν. Οι Βρετανοί θα σε κάνουν να εκστασιαστείς, να χορέψεις και να συγκινηθείς, με την ίδια ευκολία.

Ροζίνα Αράπη