Η γκαντεμιά του Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου

oscar-a
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Τι καλύτερο από το να κερδίσεις ένα Όσκαρ; Χρήμα, δόξα, όλα τα βλέμματα στραμμένα πάνω σου και όλοι να μιλούν για ένα «σπάνιο ταλέντο», που επιτέλους αναγνωρίστηκε.

Η αλήθεια είναι βέβαια, ότι όπως έχει παρατηρηθεί, τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο χρυσό αγαλματίδιο είναι περισσότερο γρουσούζικο από ό,τι θα περίμενε κανείς. Ο λόγος; Προκαλεί χωρισμό. Ναι, χωρισμό και ιδού οι αποδείξεις.

Πρώτη «ατυχήσασα» η Χίλαρι Σουάνκ, η οποία πήρε το Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου για το «Boys don’t cry» (η πρώτη της υποψηφιότητα) το 2000 και λίγο αργότερα χώρισε από τον τότε σύζυγό της και ηθοποιό, Τσαντ Λόου.

Βέβαια, η δική τους ιστορία έληξε το 2006, ένα χρόνο μετά και το δεύτερο Όσκαρ της Σουάνκ για το «Million Dollar Baby». Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι στον ευχαριστήριο λόγο της το 2000, η Σουάνκ είχε ξεχάσει να συμπεριλάβει τον άνδρα της, επανόρθωσε το 2005 αλλά μάλλον δε βοήθησε και πολύ την οικογενειακή τους αρμονία.

Τη σκυτάλη στον…οσκαρικό χωρισμό παίρνει η Χάλι Μπέρι, που αν και το 2002 έπιασε στα χέρια της τον θείο Όσκαρ για την ερμηνεία της στον «Χορό των τεράτων» και κατασυγκινημένη, όπως αναμενόταν, ευχαρίστησε τον τότε σύζυγό της Έρικ Μπένετ, στα τέλη του 2003 το ζευγάρι χώρισε.

Ακόμα και αυτό θα ήταν φυσικά τυχαίο γεγονός, αν το 2006, η Ρις Γουίδερσπουν δεν επαναλάμβανε την ιστορία, χωρίζοντας από τον σύζυγό της Ράιαν Φιλίπε, λίγο μετά την απονομή των Όσκαρ και τη νίκη της στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στο «Walk the line».

Και φυσικά, η γκαντεμιά του συγκεκριμένου αγαλματιδίου δε σταματά εδώ, αφού το 2009 ήρθε η σειρά της Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία παρέλαβε το Όσκαρ για το «The Reader» αλλά και τα χαρτιά του διαζυγίου της από τον σύζυγό της και σκηνοθέτη, Σαμ Μέντες.

Η τελευταία προσθήκη της περίεργης αυτής λίστας είναι η Σάντρα Μπούλοκ, που όχι μόνο χώρισε από τον tv persona σύζυγό της Τζέσε Τζέιμς μερικές εβδομάδες μετά τη νίκη της στην κατηγορία Α΄γυναικείου ρόλου για το «The Blind Side» το 2010 αλλά αυτός μίλησε δημόσια για τις υποτιθέμενες απιστίες του. Η Σάντρα πάντως δεν είπε λέξη. Κυρία.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]