Αγαπήστε ή μισήστε με την κατάλληλη... μουσική υπόκρουση

agapiste-i-misiste-me-tin-katallili-mousiki-upokrousi-misiste-me-tin-katallili-mousiki-upokrousi

ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Κάποιοι ερωτεύονται κάθε χρόνο το ταίρι τους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου κι άλλοι θεωρούν όλο αυτό το «παιχνίδι» ιδιαίτερα κιτς. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, έχετε σίγουρα από 10 καλούς λόγους για να θέσετε σε λειτουργία… τα στερεοφωνικά σας.

Η ιστορία του Αγίου Βαλεντίνου ξεκινάει πολλά χρόνια πίσω. Η φήμη του όμως, έχει φτάσει μέχρι τις μέρες μας και συνεχίζει να έχει φανατικούς υποστηρικτές αλλά και εξίσου φανατικούς εχθρούς. Κάποιοι ερωτεύονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα από την αρχή το ταίρι τους κι άλλοι θεωρούν όλο αυτό το «παιχνίδι» πολύ κιτς και παρωχημένο. Σε όποια κατηγορία κι αν ανήκετε, έχετε σίγουρα από 10 καλούς λόγους για να θέσετε σε λειτουργία… τα στερεοφωνικά σας.

My lovely Valentine

Αν συγκαταλέγεστε σε εκείνους που περιμένουν πως και πως τις 14 Φεβρουαρίου για να βάλουν λίγο παραπάνω «σιρόπι» στην καθημερινότητά τους, το click@Life έφτιαξε για σας το ιδανικό soundtrack με τα 10 πιο ερωτικά τραγούδια, που αξίζουν μια θέση στο track list σας, αλλά και τον ιδιαίτερο στίχο του καθενός από αυτά που μπορείτε να αφιερώσετε στο ταίρι σας, ορκιζόμενοι αιώνια αγάπη.

1. «Can’t help falling in love» Εlvis Presley

Το τραγούδι που πρώτος ερμήνευσε ο Εlvis Presley, ακούστηκε στην ταινία Blue Hawaii to 1961 και από τότε επαναηχογραφήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες, με πιο γνωστή version, αυτή των UB40.

στίχος: «Some things are meant to be / Take my hand, take my whole life too»

2.«When I Fall In Love» Nat King Cole

Ένα από τα κλασικότερα κομμάτια της μουσικής ιστορίας. Γνωστό από τον Nat King Cole, αν και η πρώτη του εκτέλεση έγινε από την εξαιρετική φωνή της Doris Day.

στίχος: «When I give my heart, it will be completely / or I’ll never give my heart»

3.«She» Εlvis Costello

Παρ’ όλο που το τραγούδι γράφτηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε από τον Charles Aznavour το 1974, έγινε μεγάλη επιτυχία το 1999 από τον Elvis Costello και την ταινία «Notting Hill».

στίχος: «I'll take her laughter and her tears / And make them all my souvenirs»

4.«Stand by me» John Lennon

Το τραγούδι ερμήνευσε το «Σκαθάρι» το 1975, ενώ αρχικά γράφτηκε από τον Ben E. King και παρουσιάστηκε από αυτόν πρώτη φορά το 1961. Εκτός από τον Lennon, πολλοί ήταν αυτοί που το συμπεριέλαβαν στο ρεπερτόριό τους.

στίχος: «I won't cry, I won't cry / No I won't shed a tear / Just as long as you stand, stand by me»

5. «Unchained melody» Righteous Brothers

Η αυθεντική εκτέλεση του τραγουδιού από το δίδυμο Rrighteous Βrothers έγινε το 1965, αλλά γνώρισε μεγάλη επιτυχία από την ταινία «Ghost» στην οποία συμπεριλήφθηκε το 1990.

στίχος: « Oh, my love, my darling / I've hungered for your touch a long, lonely time»

6. «Strangers in the Night» Frank Sinatra

Το τραγούδι που έφερε τον Frank Sinatra ξανά στην κορυφή των pop singles charts και του χάρισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη ανδρική ερμηνεία, το 1967.

στίχος: «Something in your eyes was so inviting / something in your smile was so exciting »

7.«Something» Beatles

Γράφτηκε το 1969 και γνώρισε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Τραγουδήθηκε από πολλούς καλλιτέχνες κι έγινε το δεύτερο κομμάτι των «Σκαθαριών», μετά το Yesterday, που τραγουδήθηκε από τόσους πολλούς καλλιτέχνες.

στίχος: «Something in the way she knows / And all I have to do is think of her»

8.«You Are So Beautiful» Joe Cocker

Το τραγούδι ερμήνευσε πρώτος ο Billy Preston το 1974, αλλά έγινε ευρέως γνωστό ένα χρόνο μετά από τον Joe Cocker που το ανέβασε μέχρι το Νο 5 των διεθνών singles charts.

στίχος: «You are so beautiful to me/ Can't you see / Your everything I hoped for»

9.«When a man loves a woman» Percy Sledge

Ακούγοντας το τραγούδι αυτό έρχεται αμέσως στο μυαλό η ομώνυμη ταινία με τον Andy Garcia και την Meg Ryan που προβλήθηκε το 1994, αν και το τραγούδι γράφτηκε το 1966.

στίχος: «He’d give up all his comforts / And sleep out in the rain / If she said that’s the way / It ought to be»

10. «Come away with me» Norah Jones

Ίσως το πρώτο τραγούδι της Norah Jones από το ντεμπούτο album της το 2002, που έγινε τόσο γνωστό. Στο συγκεκριμένο κομμάτι εντύπωση έχει προκαλέσει ο αρμονικός συνδυασμός jazz, folk, country και soul ήχων.

στίχος: «Come away where they can't tempt us / With their lies»

My happy anti -Valentine

Αν όμως είστε από εκείνους που βγάζουν σπυριά και μόνο στο άκουσμα της λέξης «Βαλεντίνος», χωρίσατε πρόσφατα ή απλά θεωρείτε αυτή τη μέρα μία εμπορική κι άχρηστη γιορτή, έχετε επίσης, 10 σημαντικούς λόγους για να ακούσετε μερικά αγαπημένα κομμάτια και να… μισήσετε με μουσική υπόκρουση το αντίθετο φύλο. Ξεχάστε τις δακρύβρεχτες μπαλάντες για το πόσο άδικα τέλειωσε η σχέση σας. Κάποιοι καλλιτέχνες ευχαριστιούνται τον χωρισμό και την απουσία του έρωτα και σας προτείνουν να κάνετε το ίδιο.

1. «I Will Survive» Gloria Gaynor

Ποιό τραγούδι να είναι άραγε καλύτερο για να δώσετε το μήνυμα ότι θα επιβιώσετε μετά από έναν επίπονο χωρισμό, από αυτό το κλασικό και χιλιοτραγουδησμένο disco anthem;

2. «I Hate Myself For Loving You» Joan Jett

Ο γυναικείος θυμός εκφράζεται άψογα από τη μανιασμένη rock ερμηνεία της Joan Jett. Δυναμώστε την ένταση και επιδοθείτε σε head banging αν το χρειάζεστε.

3. «You Give Love A Bad Name» Bon Jovi

Ισχύουν όλα τα παραπάνω, με έξτρα δόσεις ‘80s.

4. «Tainted Love» Soft Cell

Το απόλυτο «τραβάτε με κι ας κλαίω» pop τραγούδι, που διατηρεί τη μαγεία του και στην industrial διασκευή του Marilyn Manson.

5. «Heartless» Kanye West

Η «άκαρδη» που κατέστρεψε τη ζωή του Kanye West δεν θα είναι και πολύ περήφανη ακούγοντας αυτά που της «σέρνει» ο διάσημος rapper.

6. «Cry Me A River» Justin Timberlake

Όταν ο Justin χώρισε την Britney το αποτέλεσμα ήταν ένα από τα καλύτερα τραγούδια του.

7. «Irreplacable» Beyonce

Η νέα soul/pop diva μας δίνει ένα σαφές μήνυμα ότι κανείς δεν είναι αναντικατάστατος.

8. «F.U.» Cee-Lo Green

Το ½ των Gnarls Barkley εκφράζει τα αισθήματα που έχει για την πρώην αγαπημένη του με τη συνοδεία μίας όμορφης και χαρούμενης μελωδίας κάνοντας το τραγούδι του ένα από τα hits της χρονιάς.

9. «Girlfriend In A Coma» The Smiths

Στίχοι γεμάτοι ειρωνεία, μίσος και αγάπη, ακόμα και σκέψεις για δολοφονίες του έτερου μισού, από την συγκλονιστική φωνή του Morrissey.

10. «Smile» Lily Allen

Η μικρή σπιρτόζα Αγγλίδα έκανε το ντεμπούτο της με ένα έξυπνο και πιασάρικο τραγούδι, φορώντας ένα χαμόγελο μετά τον χωρισμό.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ

ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ