10 σταρ με... περίεργες απαιτήσεις

mariah-carey
ΤΡΙΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Από ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια μέχρι και εμφιαλωμένο νερό ειδικής μάρκας, οι καλλιτέχνες επιτρέπεται να τα ζητούν… όλα.

Από τότε που οι Van Halen ξεκίνησαν τη μόδα των περίεργων απαιτήσεων, ζητώντας ένα μπολ M&M’s να τους περιμένει στο δωμάτιό τους, απ’ το οποίο όμως, θα έχουν αφαιρεθεί όλα τα καφέ κουφέτα(!), οι παπαράτσι καταγράφουν όλες τις εξεζητημένες απαιτήσεις των διάσημων σταρ.

Κάποιοι τους θεωρούν ξιπασμένους και υπερβολικούς, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η δημιουργικότητα πάντα συνοδεύεται από εκκεντρικά γούστα, ιδιαίτερα όταν οι σταρ έρχονται αντιμέτωποι με το στρες που οι απαιτήσεις του κοινού και το βάρος του ονόματός τους. Εξάλλου, αν δεν ήταν ντίβες, δε θα ήταν σταρ. Αυτές είναι λοιπόν, οι 10 πιο υπερβολικές περιπτώσεις.

10. Nicki Minaj

Πρόσφατα, απέκτησε κακή φήμη και προκάλεσε την οργή των ίδιων της των φαν, επειδή καθυστερούσε σε κάθε εμφάνισή της. Σε μία περίπτωση μάλιστα, εμφανίστηκε με καθυστέρηση μίας ώρας επειδή αρνιόταν να περπατήσει στο γρασίδι που βρισκόταν έξω από το καμαρίνι της. Τελικά συμβιβάστηκε μόνο όταν αυτό… κόπηκε. Οι πιο συνηθισμένες απαιτήσεις της περιλαμβάνουν 24 μπουκάλια νερού Dasani, τα 12 σε θερμοκρασία δωματίου και τα υπόλοιπα 12 παγωμένα. Στο δωμάτιό της πάντα υπάρχουν λουλούδια, αλλά και κεριά πρέπει να μυρίζουν σαν… φρεσκοψημένα καλούδια!

9. Rihanna

Μια εξαιρετικά ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, η οποία έγινε διάσημη σε πολύ νεαρή ηλικία και τώρα είναι μια από τους πιο πλούσιους καλλιτέχνες κάτω των 30 ετών. Τελευταία όμως, εκείνο που προκαλεί δεν είναι οι πιο πρόσφατες επιτυχίες της, αλλά οι περίεργες απαιτήσεις της: κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας της στη Γερμάνια, ο μάνατζέρ της είχε ζητήσει να στυφτούν ειδικά καρότα από το Εκουαδόρ για το χυμό της.  Εκτός όμως, από εκείνα που ζητάει στα παρασκήνια των συναυλιών της, εξίσου εξωφρενικές απαιτήσεις έχει και όταν βρίσκεται στον έξω κόσμο, όπως για παράδειγμα το να έχει μια δική της προσωπική πίστα στο αγαπημένο της κλαμπ. Εννοείται ότι οι διάφοροι βοηθοί της υποφέρουν, αφού εκείνη θέλει τη «σωστή» παγοθήκη και συγκεκριμένα φαγητά οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Σταθερά πάντως, στο δωμάτιό της πρέπει να υπάρχουν Haribo τσιχλοκαραμέλες, μπισκότα Oreo, τυράκια Babybel και κουτάκια Red Bull. 

8. Katy Perry

Είναι μια αληθινή ντίβα και οι απαιτήσεις της είναι τόσο εκκεντρικές και εξωφρενικές όσο και τα ρούχα της και εκτείνονται μέχρι και στη συμπεριφορά που ο οδηγός της οφείλει να έχει, όπως το να μην ανοίγει συζήτηση με την ίδια, τους φαν και τους καλεσμένους της, ούτε να την κοιτάει από το μεσαίο καθρέφτη ζητώντας της αυτόγραφο ή φωτογραφίες. Μαζί με τις  απαιτήσεις, έρχονται και οι απαγορεύσεις, όπως η απόλυτη άρνηση που έχει η ίδια απέναντι στα γαρύφαλλα. Αντί αυτών, το δωμάτιό της πρέπει να είναι στολισμένο με μωβ ορτανσίες ή με ροζ και άσπρα τριαντάφυλλα. Το ψυγείο πρέπει να έχει τζαμένια πόρτα, οι κουρτίνες πρέπει να είναι ροζ ή κρεμ και κάποια έπιπλα πρέπει να είναι μοναδικά. Η λίστα με τις γαστρονομικές της απαιτήσεις είναι αρκετά εκτεταμένη και περιλαμβάνει αποξηραμένες φράουλες και ποιοτικό μέλι. Πρόσφατα δε, ζήτησε ένα δίσκο τυριών και κράκερ με πάγο, ο οποίος έπρεπε να σερβιριστεί όσο εκείνη άκουγε την εκπομπή του BBC Radio 1 με τα Teen awards.

7. Sir Paul McCartney

Ένα από τα μεγαλύτερα είδωλα της δεκαετίας του ’60, έχει πολλές περίεργες απαιτήσεις, οι οποίες όμως, έχουν να κάνουν με τα φιλοζωικά του αισθήματα.  Απαιτεί για παράδειγμα, τα καθίσματα της λιμουζίνας του να μην είναι φτιαγμένα από δέρμα ζώων, όπως και κανένα άλλο αντικείμενο μέσα στο αμάξι, αλλά και να μην υπάρχουν ούτε ψεύτικα ίχνη από πατημασιές στη διακόσμηση. Ο χώρος στον οποίο θα γίνει η συναυλία του πρέπει να έχει καθαριστήριο έτοιμο να παραλάβει τα ρούχα του και το καμαρίνι του πρέπει να έχει 19 φυτά με ύψος 1,8 μέτρα και 4 φυτά με ύψος 1,2 μέτρα, εκ των οποίων όμως, κανένα να μην έχει φλοιό. Το δωμάτιό του πρέπει να φωτίζεται αποκλειστικά με λάμπες αλογόνου, να στολίζεται με τρία μπουκέτα λουλούδια και να έχει 12 πετσέτες. Όσον αφορά στην επίπλωση, απαιτεί να είναι ξύλινη κι όχι γυάλινη ή περασμένη με βερνίκι. Επιμένει σε ένα καθαρά χορτοφαγικό μενού, το οποίο πρέπει να σερβίρεται σε τραπέζι 2,5 μέτρων στρωμένο με ένα λευκό τραπεζομάντηλο…

6. Jennifer Lopez

Αυτή η hot τραγουδίστρια είναι γνωστή για την εμφανή της έμμονη στο λευκό χρώμα. Η λίστα με τις απαιτήσεις της ορίζει ότι το τροχόσπιτο που χρησιμοποιεί στις περιοδείες της πρέπει να έχει τουλάχιστον 12 μέτρα μήκος και όλα μέσα σ’ αυτό πρέπει να είναι κάτασπρα: από τους καναπέδες, τις κουρτίνες, τα λουλούδια – κρίνοι ή τριαντάφυλλα- τα τραπεζομάντηλα, τα κεριά, μέχρι και το φαγητό, γι’ αυτό συχνά προτιμά το ψάρι. Κατά τ’ άλλα ζητάει ξεχωριστό δωμάτιο για το μακιγιάζ, μία τηλεόραση, ένα DVD player και ένα στερεοφωνικό συγκρότημα, ακόμα κι αν πρόκειται για μια συμμετοχή σε μια φιλανθρωπική συναυλία, στην οποία δεν πρόκειται να μείνει περισσότερο από μία ώρα. Όταν χρειάστηκε να ταξιδέψει με ταχύπλοο ως το Μόντε Κάρλο για τα World Music Awards ζήτησε αυτό να είναι εξοπλισμένο με ειδικά φτιαγμένους καναπέδες, θέσεις φτιαγμένες από ψεύτικο δέρμα και ακουστικά στολισμένα με διαμάντια κόστους 3000 δολαρίων, προκειμένου να μη φτάνει στ’ αυτιά της ο ήχος των μηχανών. Για να διασφαλιστεί δε η ιδιωτικότητά της, είχε αποκλειστική πρόσβαση σ’ έναν ολόκληρο όροφο στο ξενοδοχείο και σε μια έκταση της παραλίας. Πρόσφατα πάντως, οι απαιτήσεις της έγιναν τόσο εξωφρενικές, ώστε οι διοργανωτές ακύρωσαν τη συμμετοχή της σε μια συναυλία. 

5. Kanye West

Αυτός ο διάσημος ράπερ είναι γνωστός όχι μόνο για τα ξεσπάσματα θυμού του, αλλά και για τις εκκεντρικές του απαιτήσεις, με πιο πρόσφατο ένα περιστατικό στο BBC: ζήτησε να ξαναχτιστεί το στούντιο στο οποίο θα γυριζόταν η εκπομπή που συμμετείχε, γιατί δεν του άρεσε ο χώρος όπου θα τραγουδούσε και επιπλέον, απαίτησε να αντικατασταθούν τα πλακάκια στους τοίχους, οι κουρτίνες, οι καρέκλες και τα λουλούδια που υπήρχαν στο καμαρίνι του με άλλα, λευκού χρώματος. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ζήτησε να σιδερωθεί το χαλί, επειδή είχε πολλά εξογκώματα! Κατά τ’ άλλα, συνήθως ζητάει να έχει πετσέτες μάρκας Βερσάτσε στο καμαρίνι του, τις οποίες αργότερα κόβει στη μέση. Επίσης, απαιτεί ο οδηγός του να φορά αποκλειστικά βαμβακερά ρούχα.

4. Beyonce

Με πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις, η λίστα της Beyonce είναι σχεδόν ατελείωτη. Από τα καινούργια καπάκια στην τουαλέτα και το κόκκινο χαρτί υγείας, μέχρι το αίτημά της για ειδικά καλαμάκια, φτιαγμένα από τιτάνιο, το καθένα απ’ τα οποία κοστίζει 900 δολάρια,  για να πίνει το ειδικό της αλκαλικό νερό. Ένα παγάκι πρέπει να την περιμένει στο τέλος κάθε εμφάνισής της για να δροσίσει το λαιμό της. Ακόμη, τα μέλη της ομάδας της πρέπει να φορούν αποκλειστικά 100% βαμβακερά ρούχα, ώστε να αποφευχθεί κάποια αλλεργική αντίδραση, που η τραγουδίστρια θα μπορούσε να έχει σε άλλο ύφασμα. Σε μία πρόσφατη συναυλία της, η Beyonce αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει το πολυτελές καμαρίνι της και μετακινήθηκε σε κάποια από τα μεγαλύτερα δωμάτια του ξενοδοχείου, τα οποία ανακαίνισε σύμφωνα με τα γούστα της. Τιμώντας τέλος, το διαφημιστικό της συμβόλαιο που έχει με την Pepsi, δε θα βρει κανείς ούτε ένα προϊόν αντίπαλης εταιρείας στο τροχόσπιτό της.   

3. Madonna

Η «βασίλισσα της ποπ» είναι γνωστή για την τάση της να επιδεικνύεται αλλά και για τις ενδυματολογικές της επιλογές. Δε θα μπορούσε βέβαια, να μην έχει υπέρμετρες απαιτήσεις. Έτσι ο περίγυρός της είναι ένα μικρό χωριό, με 200 μέλη, εκ των οποίων 30 είναι σωματοφύλακες, ένας είναι δάσκαλος γιόγκα, ένας βελονίστης και μερικοί είναι οι προσωπικοί της σεφ. Απαιτεί να έχει ένα τηλέφωνο με 20 διεθνείς γραμμές στο δωμάτιό της, άσπρα και ροζ τριαντάφυλλα, των οποίων τα κοτσάνια δεν πρέπει να είναι ψηλότερα από 15 εκατοστά. Φυσικά, φέρνει μαζί της τη δική της επίπλωση και το δικό της εξοπλισμό με τα οποία θα επιπλωθεί το δωμάτιό της, συμπεριλαμβανομένης της τουαλέτας. Ένα σπα για τα πόδια της, ένας μεγάλος καναπές, αποκλειστικά Kabbalah νερό και κεριά συμπληρώνουν τη λίστα των απαιτήσεών της.

2. Lady Gaga

Η φήμη της έχει χτιστεί χάρη στα εκκεντρικά της κουστούμια, εντός κι εκτός σκηνής. Από τα κουστούμια κρέατος, μέχρι τα σύνολα βατράχων, τα έχει κάνει όλα! Φυσικά, εξίσου εκκεντρικές είναι και οι απαιτήσεις της. Η διακόσμηση στο καμαρίνι της πρέπει να έχει γκλαμ  ροκ στυλ, με μαύρες κουρτίνες, άσπρους καναπέδες και τοίχους στολισμένους με αφίσες των αγαπημένων της καλλιτεχνών –του Davie Bowen, των Queen, της Billy holiday και του Elton John. Όσον αφορά το φαγητό, ζητά φυστικοβούτυρο με όχι περισσότερα από 4 γραμμάρια ζάχαρης, σπόρους λιναριού, σπιτικό γκουακαμόλε, καφέ μάρκας dunking donuts, βιολογικό τσάι και γάλα. Θέλει επίσης, όλες οι πετσέτες, τα σαπούνια, τα σφουγγάρια, τ’ αφρόλουτρα, τα κεριά, αλλά και τα τριαντάφυλλα να είναι στο χρώμα της λεβάντας.

1. Mariah Carey

Η απόλυτη ντίβα είναι πασίγνωστη για τις περίεργες και δύσκολες απαιτήσεις της. Οι σταθερές απαιτήσεις της περιλαμβάνουν τη ρύθμιση της θερμοκρασίας στο μέρος όπου θα γίνει η συναυλία στους 24oC, το άνοιγμα της πόρτας του καμαρινιού πρέπει να βρίσκεται στο σαλόνι και όχι στην γκαρνταρόμπα της, το νερό πρέπει να είναι Fiji, όλα τα δωμάτια πρέπει να είναι ντυμένα με κουρτίνες, οι καναπέδες να είναι τριθέσιοι και με απλό σχέδιο. Επίσης, οι βρύσες πρέπει να είναι χρυσές. Σε όλους τους συναυλιακούς χώρους πρέπει να υπάρχουν κουτάβια, άσπρα περιστέρια και ως γνωστή φιλόζωη, η Mariah έχει ξεχωριστό σοφέρ για το σκύλο της, ο οποίος μάλιστα πρέπει να πλένεται αποκλειστικά με γαλλικό μεταλλικό νερό. Στο φινάλε ενός χριστουγεννιάτικου εορτασμού στο Λονδίνο ζήτησε 20 άσπρα γατάκια και 100 περιστέρια να «λουστούν» με χαρτοπόλεμο σε σχήμα πεταλούδας.  Έχει 11 σωματοφύλακες να την περικυκλώνουν όσοι δειπνεί, έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να τη δει να τρώει. Εξαιρετικά σχολαστική με τη διασφάλιση της ιδιωτικότητάς της, δε διστάζει να πάρει ακραία μέτρα προκειμένου να μην ενοχληθεί, όπως το να αγοράσει όλες τις Β’ θέσεις σε μια αεροπορική πτήση, να νοικιάσει όλες τις διπλανές της σουίτες, ζητώντας μάλιστα μία από αυτές να μετατραπεί σε γυμναστήριο. Δύο μέρες πριν την κάθε συναυλία της, αρνείται να μιλήσει με οποιοδήποτε και επικοινωνεί αποκλειστικά με σημειωματάκια!