H selfie που έμεινε στην ιστορία

oscars-selfie
ΤΡΙΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η οικοδέσποινα των Οσκαρ Elen Degeneres έβγαλε τη φωτογραφία με τα περισσότερα retweets στον κόσμο και η οποία έκανε το twitter να κρασάρει.

H DeGeneres πλησιάζει την Meryl Streep στη πρώτη σειρά και της ζητά να βγάλουν μια selfie. Ξαφνικά σηκώνονται ο ένας μετά τον άλλον για να μπουν στο κάδρο της φωτογραφίας. O Brad Pitt, η Angelina Jolie, η Julia Roberts, o Brandley Cooper, o Kevin Spacey, o Jared Leto, η Lupita Nyong'o, όλοι χαμογελούν και απαθανατίζουν τη στιγμή. Η φωτογραφία ανεβαίνει στο twitter.

Και φυσικά, αμέσως ο στόχος τέθηκε: να γίνει η φωτογραφία με τα περισσότερα retweets και να ξεπεράσει εκείνη του Μπαράκ Ομπάμα (σ.σ. που έχει αγκαλιά σε μια παραλία τη Μισέλ) από την επανεκλογή του, τον Νοέμβριο του 2012.

Μπορεί η φωτογραφία να μην ήταν αυθόρμητη πρωτοβουλία της παρουσιάστριας των Οσκαρ αλλά μια διαφήμιση με σπόνσορα την Samsung, πρώτη φορά όμως τόσοι celebrities βγήκαν σε selfie φωτογραφία.

Η νοτιο-κορεάτικη εταιρεία Samsung επέλεξε πράγματι τη βραδιά των Οσκαρ, την πιο γκλάμορους βραδιά του Χόλιγουντ για να διαφημίσει το Galaxy Note Pro, το Galaxy S5 και το ρολόι Smartwatch.

Η Samsung έγινε λοιπόν χορηγός για 10 selfies των σταρ που ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter η Ακαδημία των Οσκαρ, όπως γράφει το πρακτορείο Bloomberg.