Οι νικητές των Brit Awards

oi-nikites-ton-brit-awards

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η βράβευση των Take That που στέφθηκαν ως το καλύτερο Βρετανικό group.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Με πολλές εκπλήξεις και σημαντικές παρουσίες από την μουσική βιομηχανία πραγματοποιήθηκε η τελετή των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων.

Η τελετή των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά, δύο μόλις μέρες μετά την τελετή των Βραβείων Grammy. Η γιορτή της Βρετανικής μουσικής είχε πολλές εκπλήξεις, φαντασμαγορικά shows και φυσικά, παρόντες ήταν πολλοί stars της μουσικής βιομηχανίας.

Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν η βράβευση των Take That που στέφθηκαν ως το καλύτερο Βρετανικό group 21 χρόνια μετά το ντεμπούτο τους. Αν και είχαν προταθεί για το βραβείο τρεις φορές στο παρελθόν και μετράνε εκατομμύρια πωλήσεις, δεν είχαν καταφέρει να κρατήσουν το αγαλματίδιο στα χέρια τους. Μετά από την αποχώρηση του Robbie Williams και τη διάλυση τους, την οποία ακολούθησαν ομηρικοί καυγάδες, την περασμένη χρονιά επανενώθηκαν και αυτό απ’ότι φαίνεται τους βγήκε σε καλό. Όταν ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο τους, ο Mark Owen ευχαρίστησε τον Robbie Williams που επέστρεψε στην παλιά του παρέα.

Ο άλλος μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο rapper Tinnie Tempah, που έλαβε τα βραβεία για το καλύτερο breakthrough act και για το καλύτερο Βρετανικό τραγούδι για το κομμάτι του «Pass Out».

Ο έτερος rapper και μουσικός Plan B βραβεύθηκε ως ο καλύτερος άντρας καλλιτέχνης, ενώ η folk τραγουδίστρια Laura Marling πήρε το βραβείο της καλύτερης γυναίκας καλλιτέχνιδας.

H Rihanna βραβεύτηκε ως η καλύτερη διεθνής καλλιτέχνιδα.

Το album των Mumford & Sons «Sigh No More» βραβεύθηκε ως το album της χρονιάς. Μετά το Grammy που έλαβαν για το album τους «Suburbs», που βραβεύθηκε ως album της χρονιάς, οι Arcade Fire συνέχισαν την ανοδική πορεία τους, κερδίζοντας τα βραβεία για το καλύτερο διεθνές album και το καλύτερο διεθνές συγκρότημα. Στα άλλα διεθνή βραβεία, ο Cee-Lo Green κέρδισε το βραβείο για τον καλύτερο άντρα διεθνή καλλιτέχνη, ενώ στην αντίστοιχη γυναικεία κατηγορία, νικήτρια ήταν η Rihanna.

Οι ζωντανές εμφανίσεις ήταν για άλλη μια χρονιά ένα δυνατό κομμάτι των Brit Awards, με αυτή των Take That που άνοιξαν το show να κερδίζει τις εντυπώσεις. Ζωντανά εμφανίστηκαν επίσης, η Adele, ο Cee-Lo Green με την Paloma Faith και οι Arcade Fire.