Ταινίες που κατέστρεψαν καριέρες

koneri
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Οι κακές επιλογές είναι ανθρώπινο ιδίωμα. Όλοι κάνουμε λάθη απλά οι wanna be αστέρες του κινηματογράφου το πληρώνουν λίγο πιο ακριβά.

Με την ίδια τους την καριέρα, συγκεκριμένα. Άλλοι χάθηκαν από τις οθόνες δια παντός και άλλοι (ευτυχώς για αυτούς) επέλεξαν να αλλάξουν επάγγελμα. Για όσους δε, δεν το έχουν καταλάβει ακόμη (ότι έχουν κάνει κακή επιλογή) κακό του κεφαλιού τους.

Τον Μάικ Μάγιερς τον θυμάστε; Αρκετοί θα πουν ναι, άλλοι θα φωνάξουν «ευτυχώς ελάχιστα». Η επιλογή του ιδιόρρυθμου ηθοποιού να πρωταγωνιστήσει στο «The Love Guru» μάλλον ήταν η αρχή του τέλους για την καριέρα του κινηματογραφικού «Όστιν Πάουερς».

Παράτολμο να συμπεριλαμβάνουμε τον σερ Σον Κόνερι σε αυτή τη λίστα αλλά αν και έχτισε καριέρα ως «Μποντ, Τζέιμς Μποντ» και αγαπήθηκε από το κοινό για την υποκριτική του δυνατότητα, η επιλογή του «League of Extraordinary Gentlemen» τον οδήγησε το 2003 στη σύνταξη.

Ο Κούμπα Γκούντινγ Τζ. ήταν από τους καλούς και ανερχόμενους ηθοποιούς. Όλα αυτά πριν πει ναι στην πρόταση να συμμετάσχει στο «Boat Trip». Ο ίδιος παραδέχτηκε την κάκιστη επιλογή του σε συνέντευξή του το 2006 στους New York Times. Προς γνώση και συμμόρφωση.

Η Τζίνα Ντέιβις μεσορανούσε…κάποτε. Φιγουράριζε στα πρώτα ονόματα της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων γυναικών στο Χόλιγουντ αλλά μία ωραία πρωία αποφάσισε να συμφωνήσει για την ταινία «Cutthroat Island» του τότε συζύγου της. Έτσι κάπως ήρθε η χρεοκοπία της εταιρείας παραγωγής Carolco Pictures και η Ντέιβις υπέγραψε την κινηματογραφική της…καταδίκη, δυστυχώς.

Οι κριτικοί την «κατακρεούργησαν» άμα τη εμφανίσει της στην οθόνη με τον «Νονό 3». Το κινηματογραφικό ντεμπούτο της κόρης του Φράνσις Φορντ Κόπολα στέφθηκε από απόλυτη αποτυχία αλλά η Σοφία δεν το έβαλε κάτω, μπήκε πίσω από τις κάμερες και το 2004 κέρδισε το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το «Χαμένοι στη μετάφραση».

Ο Κέβιν Κόστερ αφού …χόρεψε παρέα με τους λύκους και με μία υποψηφιότητα για καλύτερη ανδρική ερμηνεία αποφάσισε να παίξει τον... ταχυδρόμο. Η ταινία κόστισε κάπου 80 εκατ.δολάρια, τα κέρδη της ήταν στα 18 εκατ. δολάρια και ήταν η δεύτερη φορά που ο Κόστνερ πλήρωνε τις κακές του επιλογές.

Δύο χρόνια πριν, με το «Waterworld» το «φέσι» ήταν στα 175 εκατ. δολάρια. Σήμερα, επιμένει να παίζει τον ήρωα (κάποιας ηλικίας) και λέει ότι πλέον είναι καλύτερος ηθοποιός. Άμα δεν μαθαίνει από τα λάθη του ο άνθρωπος….

Το 2011, ο Ματ Ντέιμον έλεγε «Ήταν πολύ δύσκολο για μένα, ως φίλος του, να το βλέπω όλο αυτό γιατί θεωρούσα ότι δεν ήταν δίκαιο γι' αυτόν». Φυσικά αναφερόταν στον Μπεν Άφλεκ και την επιλογή του να πρωταγωνιστήσει στο «Gigli».

Ωστόσο, η ιστορία του Άφλεκ είχε αίσιο τέλος καθώς όχι μόνο ξαναπάτησε στα πόδια του αλλά έκανε την ακαδημία κινηματογράφου να βραβεύσει την ταινία του «Argo» με τρία Όσκαρ. Με απλά λόγια, Μπεν Άφλεκ, η δικαίωση…

Σόφη Ζιώγου
[email protected]