Ο Άνταμ Λάμπερτ στο μικρόφωνο των Queen

adam-lambert
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ο 32χρονος μουσικός από την Ινδιανάπολη, Άνταμ Λάμπερτ, θα είναι ο ηγέτης αλλά και η φωνή των θρυλικών Queen, στη φετινή καλοκαιρινή τους περιοδεία.

Ο Λάμπερτ πέρασε το 2009 από το «American Idol», όπου τερμάτισε δεύτερος, ενώ στη σόλο μέχρι τώρα διαδρομή του δεν τα έχει πάει και άσχημα, καθώς τραγούδια του έχουν βρεθεί στις πρώτες θέσεις του αμερικανικού Μπίλμπορντ.

Σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να συγκριθεί με τη θρυλική φωνή των Queen, τον μοναδικό Φρέντι Μέρκιουρι, ο οποίος άφησε πραγματικά εποχή με τις ερμηνείες του ως τραγουδιστής του συγκροτήματος, ενώ η φωνή του έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της μουσικής.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να καλύψει το δυσαναπλήρωτο ερμηνευτικό και φωνητικό κενό ενός μύθου της ροκ. «Στην αρχή ήταν λίγο αποθαρρυντικό, όταν κάναμε το πρώτο ζωντάνεμα όλης αυτής της ιστορίας. Ήμουν πολύ φοβισμένος. Ο Φρέντι Μέρκιουρι είναι ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές που πέρασαν από αυτόν τον κόσμο. Είναι ένα τεράστιο πρότυπο για μένα.

Ελπίζω να αρέσει όλο αυτό που κάνουμε στους οπαδούς του συγκροτήματος, γιατί υπάρχει σίγουρα μια πιθανότητα να μην τους αρέσει. Αισθάνθηκα πολύ καλά. Η υποδοχή ήταν ζεστή. Το ίδιο ήταν και η υποδοχή του τύπου, την πρώτη φορά που παίξαμε» επισήμανε ο Λάμπερτ.
Οι γερόλυκοι του συγκροτήματος, Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, υπερασπίστηκαν με θέρμη την επιλογή που έκαναν για το ποιος θα κάτσει πίσω από το μικρόφωνο στη φετινή καλοκαιρινή τους περιοδεία.

«Εάν επικεντρωθούμε στα αρνητικά, δεν βγαίνει κάτι. Είναι σημαντικό να διατηρούμε την επικέντρωσή μας και να παίζουμε για τους ανθρώπους που θέλουν να μας ακούσουν. Εάν κάποιος δεν θέλει, δεν πειράζει. Τον ευχαριστούμε. Τον αποχαιρετάμε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», τόνισε ο Μπράιαν Μέι.

Η πρώτη φορά που συναντήθηκε η βρετανική ροκ μπάντα με τον Αμερικανό τραγουδιστή, ήταν το 2009. Έπαιξαν μαζί πέρυσι στο Λας Βέγκας και έκαναν μαζί και μια ευρωπαϊκή περιοδεία το 2012. Άρα, η τωρινή μόνιμη συνεργασία τους έχει προκύψει μετά από αρκετά χρόνια προετοιμασίας και δοκιμών. Η περιοδεία των Queen περιλαμβάνει 19 συναυλίες σε αμερικανικό έδαφος. Η αρχή θα γίνει από το Σικάγο, στις 19 Ιουνίου και η αυλαία θα πέσει στην Ουάσινγκτον στις 20 Ιουλίου.

naftemporiki.gr