«Pretty woman»: θα πάει στο Μπρόντγουεϊ;

gkari-marsal-fotografia

H «Pretty woman» Τζούλια Ρόμπερτς με τον Γκάρι Μάρσαλ.

ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η πιο καυτή τάση στο Μπρόντγουεϊ είναι η μετατροπή παλαιότερων πετυχημένων ταινιών σε μιούζικαλ. Στο εξωτερικό ήδη συζητείται το ενδεχόμενο να δούμε σύντομα σε μιούζικαλ το «Pretty woman», τη ρομαντική κομεντί που έσπασε όλα τα ρεκόρ εισπράξεων το 1990, αναδεικνύοντας σε σταρ πρώτου μεγέθους την Τζούλια Ρόμπερτς, στο πλευρό του Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Γκάρι Μάρσαλ έχει ξεκινήσει έναν διερευνητικό κύκλο επαφών, με διάφορους συνθέτες,   έχοντας την υποστήριξη της μεγαλοπαραγωγού Πώλα Γουάγκνερ αλλά και την εξασφαλισμένη συμμετοχή του σεναριογράφου Τζ. Φ. Λιούτον.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά ο ενθουσιασμός του Γκάρι Μάρσαλ θα καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα, αφού το ενδιαφέρον του για αυτό το εγχείρημα είναι γνωστό από το 2001.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός και ο Τζ. Φ. Λιούτον, ένα καυτό δίδυμο συνεργατών που μας χάρισε μια από τις μεγαλύτερες χολιγουντιανές επιτυχίες, έχουν στρωθεί στη δουλειά γράφοντας τη θεατρική εκδοχή του έργου.

Άλλωστε η ταινία «Pretty woman»  έχει αρκετές εκλεκτικές συγγένειες με το «My fair lady» («Ωραία μου κυρία») ένα παλιό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ (βασισμένο στο έργο «Πυγμαλίων» του Τζορτζ Μπέρναντ Σω) διάσημο από την κινηματογραφική μεταφορά του Τζορτζ Κιούκορ  (πρωταγωνιστές τους Ώντρεϊ Χέπμπορν και Ρεξ Χάρισον).

Δεν θα είναι η πρώτη φορά που ο Γκάρι Μάρσαλ μετατρέπει σε μιούζικαλ μια παλαιότερη επιτυχία του. Το είχε κάνει το 2006, για το «Happy days» την πετυχημένη τηλεοπτική σειρά την οποία είχε σκηνοθετήσει το 1974. Μάλιστα εκείνη η παραγωγή με τους δημοφιλείς ήρωες είχε ταξιδέψει στις μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ και φέτος περιοδεύει στην Ευρώπη.

Mάνια Στάικου