10 πληροφορίες που θέλετε να μάθετε για την Adele

adele
ΤΡΙΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Η πολυαγαπημένη τραγουδίστρια με την χαρακτηριστική φωνή, έφτασε την καριέρα της σε επίπεδο που ούτε και η ίδια φανταζόταν. Από την ευαίσθητη, μελαγχολική νεαρά του πρώτου της album «19», στην τεράστια επιτυχία του «21», σε ελάχιστο χρόνο η Βρετανίδα κατάφερε να θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες σταρ του πλανήτη.

1. Η Adele Laurie Blue Adkins γεννήθηκε στο 1988 στο Tottenham στην Αγγλία. Ο πατέρας της εγκατέλειψε αυτήν και τη μητέρα της, κάτι που μέχρι σήμερα δεν του έχει συγχωρήσει. Άρχισε από τεσσάρων χρονών τα μαθήματα φωνητικής, ενώ αποφοίτησε από το BRIT School for Performing Arts&Technology  και ήταν συμμαθήτρια με τις Leona Lewis και Jessie J.

2. Από τις μεγαλύτερες επιρροές της θεωρεί τις Spice Girls και την τραγουδίστρια Gabrielle. Μεγαλώνοντας, αγάπησε τις φωνές της Dusty Springfield και της Etta James και δανείστηκε στοιχεία από το στυλ τους για το προσωπικό της look.

3. To 2011 και μετά την κυκλοφορία του “21” υπεβλήθη σε μια μικροεπέμβαση στη φωνή της και οι γιατροί της συνέστησαν να κόψει το κάπνισμα. Αυτή απάντησε ότι το κάπνισμα είναι η αγαπημένη της ενασχόληση. Μάλλον άλλαξε γνώμη όταν έμεινε έγκυος λίγο αργότερα.

4. Έχει δηλώσει ότι έχει μεγαλύτερη έμπνευση όταν είναι μεθυσμένη, αφού τότε είναι πιο ειλικρινής για τα συναισθήματά της.

5. Ανάμεσα στους θαυμαστές της συγκαταλέγεται και ο πρώην πρωθυπουργός της Αγγλίας Gordon Brown, που της έστειλε μάλιστα, μια επιστολή, ευχαριστώντας τη που κράτησε υψηλά το ηθικό της πατρίδας με τα τραγούδια της στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

6. Με το album “21” απέσπασε 6 Βραβεία Grammy, κερδίζοντας σε όλες τις κατηγορίες που ήταν προτεινόμενη και ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Beyonce. Πέρυσι με τη συμμετοχή της στο soundtrack της ταινίας James Bond, το πασίγνωστο “Skyfall”, κέρδισε και το πρώτο της Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού.

7. Το 2012 απέκτησε το πρώτο της παιδί, τον γιο της Angelo από τον σύντροφο της Simon Konecki. Όταν ανακοινώθηκε η είδηση, στο Τwitter εμφανίστηκαν αρκετά καυστικά και άσχημα σχόλια για το βάρος της ίδιας και για το μωρό της, ενώ δέχτηκε και απειλές για τη ζωή της.

8. Έχει εκφραστεί με αρνητικά λόγια για τον Karl Langerferld, τον σχεδιαστή του οίκου Chanel, που επιμένει να αγαπά τα ανορεξικά μοντέλα, ενώ η ίδια έχει δηλώσει ότι ο μόνος λόγος που θα έχανε βάρος είναι αν απειλούνταν η υγεία της ή είχε προβλήματα στη σεξουαλική της ζωή.

9. Έχει παραδεχτεί ότι ακόμα φοβάται τις ζωντανές εμφανίσεις και την πιάνουν συχνά κρίσεις πανικού πριν ανέβει στη σκηνή.

10. Τα δύο της album, “19” και “21” έχουν πάρει τον τίτλο τους από την ηλικία που είχε όταν τα κυκλοφόρησε, ένα μοτίβο που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει και στο επόμενο βήμα της.

Ροζίνα Αράπη