5 αναπάντεχες μουσικές συνεργασίες

lou-reed-metallica-lulu
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Οι μουσικές συνεργασίες είναι κάτι που πάντα εξιτάρει τους ακροατές και συνήθως, όσο πιο «αταίριαστες» οι καταβολές των καλλιτεχνών, τόσο μεγαλύτερος θόρυβος δημιουργείται. Μετά την πρόσφατη συνεργασία του Jay-Z και των Daft Punk, ας θυμηθούμε 5 ακόμα ντουέτα που άφησαν εποχή.

Lou Reed & Metallica «Lulu»

Το τελευταίο full-length album του θρύλου της rock ήταν μια συνεργασία με τους Metallica, που κυκλοφόρησε το 2011.  Παρά τα δύο μεγάλα ονόματα, τον βομβαρδισμό των media για την είδηση και τις καλές προθέσεις, το αποτέλεσμα δεν γοήτευσε τους fans και τους κριτικούς, που το βρήκαν πολύ κατώτερο των προσδοκιών τους.

Run DMC &  Aerosmith «Walk This Way»

Μία από τις συνεργασίες που άφησαν εποχή. Το rock συγκρότημα συμμετέχει στη διασκευή του δικού τους κομματιού «Walk This Way» από τους Run DMC και το πάντρεμα ηλεκτρικής κιθάρας και rap φωνητικών,  δεν βρήκε ποτέ ξανά τόσο ιδανικό συνδυασμό. Σε παραγωγή Rick Rubin, το κομμάτι ουσιαστικά έδωσε το φιλί της ζωής στην καριέρα των Aerosmith που έπαιρνε τη φθίνουσα.

Jack White & Alicia Keys «Another Way to Die»

Πολυπράγμων ο Jack White, που εδώ συνάντησε τη diva του r&b Alicia Keys και μαζί έφτιαξαν το τραγούδι που ακουγόταν στο soundtrack της ταινίας «James Bond-Quantume Of Solace» το 2008. Οι κριτικές δεν ήταν και ό,τι καλύτερο, ειδικά αν συγκρίνει κάποιος το κομμάτι με παλιότερα από τη σειρά ταινιών του Κατασκόπου 007.

Puff Daddy & Jimmy Page «Come With Me»

Για το soundtrack της ταινίας «Godzilla» ο θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin  χάρισε λίγη από τη μαγεία του, αναπαράγοντας το «Kashmir», στο οποίο ο P. Diddy (τότε Puff Daddy) προσέθεσε τα rap φωνητικά του. Ότι και να πει κανείς για αυτή τη συνεργασία είναι λίγο. Η λέξη τραγωδία μάλλον το εκφράζει πλήρως.

Elton John & Eminem «Stan»

Μια συνεργασία επί σκηνής, με τον Elton John να παίρνει τη θέση της Dido στα φωνητικά σε ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του rapper. Οι  δυο τους μοιράστηκαν τη σκηνή των βραβείων Grammy και η κοινή τους εμφάνιση θεωρείται ως μία από τις καλύτερες στην ιστορία του θεσμού. Ο Eminem απάντησε έτσι σε αυτούς που τον κατηγόρησαν για ομοφοβικούς στίχους στα κομμάτια του.

Ροζίνα Αράπη