Μπένεντικτ Κάμπερμπατς: θα παίξει τον Άμλετ στο Λονδίνο

mpenentikt-fotografia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Το Χόλιγουντ τον ανακάλυψε χάρη στην τηλεοπτική σειρά του BBC «Σέρλοκ Χολμς», όμως ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς ένας από τους πιο ταλαντούχους Βρετανούς ηθοποιούς της γενιάς του, απέκτησε τις βάσεις της επιτυχίας του στο θέατρο.

Στο βιογραφικό του «λάμπει» το «Τριπλό στέμμα του θεατρικού Λονδίνου», δηλαδή τα βραβεία Λώρενς Ολίβιε, Evening Standard και των Θεατρικών Κριτικών για την ερμηνεία του στην παράσταση «Φρανκεστάιν» το 2011. Ήταν μια από τις μεγάλες επιτυχίες του στο θέατρο που είχε τη σκηνοθετική σφραγίδα του Ντάνι Μπόιλ.

Μεσολάβησε ένα διάστημα «σιωπής» και τώρα ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα ερμηνεύσει σε μια μεγάλη παραγωγή τον «Άμλετ» του Σαίξπηρ στο λονδρέζικο θέατρο Barbican το καλοκαίρι του 2015. Τη σκηνοθετική  μπαγκέτα θα κρατάει η Λίντσεϊ Τάρνερ-ανερχόμενη δύναμη με παραστάσεις στο ενεργητικό της όχι μόνο στο Γουεστ Εντ αλλά και στο Μπροντγουέι.

«Είμαι ενθουσιασμένη που θα έχω αναλάβει την παραγωγή του Άμλετ, έχοντας ως συνεργάτες τη Λίντσεϊ και τον Μπένεντικτ και είμαστε όλοι μας χαρούμενοι που το εκπληκτικό θέατρο Barbican συμφώνησε να παρουσιάσει την παράσταση», επιβεβαίωσε την είδηση η παραγωγός Σόνια Φρίντμαν.

Η θεατρική καριέρα του Κάμπερμπατς χτίστηκε σταδιακά από το 2001, όταν ανέλαβε μια σειρά σημαντικών ρόλων σε κλασικά έργα εμφανιζόμενος στις σκηνές Ρegent’s Park Οpen Air, στο Βασιλικό Εθνικό Θέατρο και το Almeida.

Το 2005 κατόρθωσε να αποσπάσει την πρώτη του υποψηφιότητα για το βραβείο Ολίβιε, παίζοντας τον ρόλο του Τέσμαν στην «Έντα Γκάμπλερ». Έγινε διάσημος χάρη στις εμφανίσεις του σε ταινίες όπως το «Star Trek into darkness», το οσκαρικό «12 χρόνια σκλάβος», «Αύγουστος» και την αμφιλεγόμενη ταινία «Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (στην οποία ενσάρκωσε τον ιδρυτή του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ).

Μάνια Στάικου