15 (παντελώς) άγνωστες πληροφορίες για τους ήρωες της Ντίσνεϊ

disney
ΔΕΥΤΕΡΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Θυμάστε μια φορά και έναν καιρό που μετρούσαμε τα χρόνια της παιδικής μας ηλικίας με την ετήσια παραγωγή της παιδικής ταινίας Ντίσνεϊ;

Και μετά ακολουθούσαν άλμπουμ με αυτοκόλλητα, αγορές της βιντεοκασέτας (!), ταύτιση με τους ήρωες κ.λπ. Ακόμα όμως και για τους πιο πιστούς φαν, μεγαλύτερους και νεαρότερους, είναι δύσκολο να γνωρίζουν τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

1. Τι κοινό έχει το θρίλερ «The Ring» με το «Λίλο και Στιτς»; Μπορούμε εύκολα να αποκλείσουμε τα σκοτεινά πηγάδια, τα μεταφυσικά τηλεφωνήματα και το ζωντάνεμα απόκοσμων φιγούρων από την οθόνη της τηλεόρασης και… ναι!

Το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι η Daveigh Chase έδωσε τη φωνή της τόσο στη Σαμάρα Μόργκαν, όσο και στη Λίλο. Υποκριτικό εύρος!

2. Το όνομα του μάγου στη «Φαντασία» είναι «Yen Sid». Σας θυμίζει κάτι; Όχι; Διαβάστε το ανάποδα.

3. Ο πιο ήσυχος χαρακτήρας των ταινιών του Ντίσνεϊ είναι ο Ντάμπο, οποίος σε ολόκληρη –ομώνυμη μάλιστα- ταινία δε λέει ούτε μια κουβέντα.

4. Στα χνάρια του βάδισε και η «Ωραία Κοιμωμένη», Ωρόρα, την οποία μάλλον πλάκωσε το πάπλωμα, αφού ξεστομίζει μόλις 18 ατάκες!

5. Ο Σάλιβαν από τους «Μπαμπούλες Πανεπιστημίου» έχει 2,3 εκατομμύρια προσεκτικότατα σχεδιασμένες τρίχες.

6. Παντρεύεστε; Συγχαρητήρια! Μην ξεχάσετε να στείλετε ένα προσκλητήριο στο Μίκυ και τη Μίνι Μάους. Δύσκολο να παραστούν, αλλά θα σας στείλουν ένα υπογεγραμμένο αυτόγραφο σα δώρο γάμου.

7. Αν στείλετε προσκλητήριο στη Σταχοπούτα και τον πρίγκιπά της, θα λάβετε ένα υπογεγραμμένο δίπλωμα συγχαρητηρίων – και μάλλον θα μετανιώσετε που δεν είχατε κάνει λίστα γάμου.

8. Η καταιγίδα που βλέπουμε στην Άριελ, τη μικρή γοργόνα, διαρκεί μόλις δύο λεπτά, όμως χρειάστηκε δουλειά ενός χρόνου από 10 ειδικούς για να φτιαχτεί.

9. Για να καταφέρει να αποτυπώσει την κίνηση των μπάγκι παντελονιών του Αλαντίν, ο animator Glen Keane είδε πολλά βίντεο κλιπ του Mc Hammer – Can’t Touch This!

10. Αν θέλετε να δουλέψετε ως πριγκίπισσα σε κάποιο από τα πάρκα της Ντίσνεϊ, πρέπει να ξέρετε ότι ο σωματότυπός σας οφείλει να ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένα πρότυπα…

11. Αν, πιο συγκεκριμένα, θέλετε να ενσαρκώσετε την Τίνκερμπελ, τη Γουέντυ ή την Αλίκη, πρέπει να μην ξεπερνάτε σε ύψος το 1,5 έως 1,6 μέτρο.

12. Η Ωρόρα είναι η μόνη αληθινή ξανθιά, αφού η Σταχτοπούτα έχει μια πυρόξανθη απόχρωση. Η διάσημη για τα χρυσά, ατελείωτα μαλλιά της, Ραπουνζέλ, μάλιστα, είναι καστανή που γίνεται ξανθιά ύστερα από ένα μαγικό ξόρκι.

13. Μέχρι τη Merida στο Brave, η μόνη πριγκίπισσα που είχε αδέρφια ήταν η Άριελ, η οποία είναι επίσης η μόνη που κάνει παιδί.

14. Ο μύθος λέει ότι το πρότυπο για το σχέδιο της Τίνκερμπελ ήταν το σώμα της Μέριλιν!

15. Πολλοί ερευνητές οι οποίοι ασχολούνταν με τις ύαινες, μποϊκοτάρισαν ανοιχτά το «Βασιλιά των Λιονταριών» λόγω του τρόπου με τον οποίο η ταινία προέβαλλε τα συγκεκριμένα ζωντανά.

Ειλικρινά, δεν μπορώ να φανταστώ καμία επαρκή δικαιολογία για να μποϊκοτάρει κανείς το «Βασιλιά των Λιονταριών», αλλά απ΄ την άλλη δεν μπορώ να φανταστώ ούτε γιατί κάποιος συμπαθεί τις ύαινες, οπότε…

Άρτεμη Φύσσα
[email protected]