Πάμε για τσάι; 5 τσαγερί με άποψη

petite-fleur
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Γιατί να πάτε σε μία ακόμη καφετέρια, όταν μπορείτε να πιείτε ένα αρωματικό, εξωτικό και άκρως ευεργετικό τσάι; Εντάξει είπαμε, ο καιρός «ανοίγει», αλλά ένα αρωματικό τσαγάκι, ζεστό ή κρύο, ακόμα πίνεται εύκολα. Το clickatlife.gr συγκέντρωσε τις 5 καλύτερες τσαγερί της πόλης, για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εκείνη που θα ξεχωρίσετε...

Ρetite Fleur

Το Petite Fleur, με το γαλλικό του αέρα μας περιμένει σε τρία σημεία της πόλης για να μας προσφέρει καλό καφέ, πολλές συνταγές ζεστής σοκολάτας και φυσικά, διαφορετικά είδη τσαγιού. Δεν είναι αμιγώς τσαγερί, μιας και ειδικεύεται κυρίως στις σοκολάτες, αλλά εδώ θα απολαύσετε υπέροχο τσάι, πολλές ποικιλίες και πληθώρα αφεψημάτων. Στο ανακαινισμένο Petite Fleur του Χαλανδρίου θα βρείτε μία τεράστια συλλογή από παλιούς δίσκους βινυλίου, με έμφαση στην τζαζ, τα σάουντρακ, το ελαφρό τραγούδι και την κλασική μουσική, ενώ το μικρό του αδερφάκι στο Κολωνάκι είναι μία από τις πιο ήσυχες και γλυκές γωνιές της Αθήνας. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για το νεοαφιχθέν Petite Fleur στην Κηφισιά. Όλα έχουν παριζιάνικο αέρα εποχής και θα τα αγαπήσετε με την πρώτη ματιά, αν δεν το έχετε κάνει ήδη.
Πληροφορίες: Ομήρου 44, Κολωνάκι, 210 3613169 / Πλατεία Ελευθερωτών 16, Χαλάνδρι, 210 6814825  / Αγίων Θεοδώρων 4, Κηφισιά, 210 8083949, on.fb.me/1eliuyg.

Λωτός

Ο Λωτός βρίσκεται στην καρδιά του Νέου Ψυχικού κι είναι ένα από τα ιστορικότερα στέκια του Φάρου. Έρχεται για να μας επιβεβαιώσει ότι μια κούπα αρωματικό τσάι μπορεί να ταιριάζει τέλεια με το δροσερό περιβάλλον ενός πανέμορφου κήπου ή το υπέροχο ανακαινισμένο σαλόνι, ενός παλιού αριστοκρατικού σπιτιού. Αν βρίσκεστε κάπου στα βόρεια της πόλης και ψάχνετε ένα μέρος για ηρεμία και χαλάρωση, ο Λωτός είναι η ιδανική επιλογή. Διαλέξτε το τσάι σας ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία  και απολαύστε το σε παραδοσιακά σερβίτσια. Πληροφορίες: Γλαύκου 14 & Δημ. Βασιλείου, Νέο Ψυχικό, 210 6717461, www.facebook.com/lotosstofaro.

Στροφές

Ίσως δικαιωματικά, να έπρεπε να μπει στην πρώτη θέση, μιας και πρόκειται για το πρώτο τεϊοποτείο της Αθήνας, που λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια. Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τον χώρο αυτό, έχουν άποψη κι αυτό φαίνεται τόσο στη διακόσμηση, όσο και στα παλιά περιοδικά (παλιά τεύχη του Σινεμά, άλμπουμ του Αρκά και της Μαφάλντα), που μπορείς να διαβάσεις ενώ χαλαρώνεις πίνοντας το τσάι σου. Αλλά και ο κατάλογος απαιτεί χρόνο για ανάγνωση, αφού εδώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 100 ποικιλίες τσαγιού.
Πληροφορίες: Χάμιλτον 7, Πλατεία Βικτωρίας, 210-8833625, strofes.blogspot.com.

Τσάι

Το Τσάι λειτουργεί από το 2008 κι έχει αποτελέσει ένα ιδανικό καταφύγιο για όσους κινούνται στο πολύβουο κέντρο και ψάχνουν μια ήσυχη γωνιά, άνευ τσιγάρου, η οποία να προσφέρει ποικιλία επιλογών. Το μαγαζί ανήκει στην εταιρεία Mlesna η οποία δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 50 χώρες σ’ όλον τον κόσμο κι έτσι θα πιείτε εγγυημένα ποιοτικό τσάι όχι μόνο εντός, αλλά και στο σπίτι σας, αφού μπορείτε να αγοράσετε διάφορες ποικιλίες, καθώς και αξεσουάρ τεϊοποσίας. Τα σαββατιάτικα και τα κυριακάτικα πρωινά από τις 12 έως τις 5 λειτουργεί μπουφές brunch και καθημερινά μπορείτε να γευτείτε κάποια από τα πιάτα που επιμελείται ο σεφ Jean Pierre Jaclot. Τέλος, κάθε Πέμπτη και Σάββατο στις 10 μ.μ., διοργανώνονται μουσικές βραδιές με δωρεάν είσοδο.
Πληροφορίες: Λυκαβηττού & Αλεξάνδρου Σούτσου 19, Κολωνάκι, 210 3388941, www.tea.gr.

Παιωνία

Χαλαρώνεις από τη στιγμή που μπαίνεις στην Παιωνία. Οι μυρωδιές είναι μεθυστικές, η μουσική απαλή και οι άνθρωποί της χαμογελαστοί. Η Παιωνία δεν είναι αποκλειστικά τεϊοποτείο, αφού από εδώ μπορείτε να προμηθευτείτε διάφορες ποικιλίες τσαγιού για το σπίτι, αλλά και προϊόντα που αφορούν τη φυσική προσέγγιση της υγείας, όπως φυτικά καλλυντικά, βάμματα, βιβλία κ.α. Στο μαγαζί διοργανώνονται μικρές μουσικές βραδιές και συζητήσεις που αφορούν θέματα της οικολογίας, της συνεργατικής οικονομίας, αλλά και τον πολιτισμό άλλων χωρών. Η τοποθεσία της είναι ιδανική, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του Θησείου, έχοντας αποφύγει όμως την πολυκοσμία. Τέλος, είναι ένας ακόμα χώρος στον οποίο δε θα μυρίσετε τσιγάρο ούτε από μακριά κι έτσι είναι ιδανικός για παιδιά, εγκύους, αλλά και απλούς, αλλά αποφασισμένους αντικαπνιστές.
Πληροφορίες: Αμφικτύωνος 12 & Πουλοπούλου, Θησείο, www.facebook.com/peoniaherbshop.

Άρτεμη Φύσσα
[email protected]