Έχετε hangover; Έχουμε τις κατάλληλες ταινίες

hangover
ΤΡΙΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Το μόνο που μπορεί να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα όταν ξυπνήσουμε για πολλοστή φορά με hangover - και εφόσον είμαστε αρκετά τυχεροί και μπορούμε να πάρουμε άδεια απ’ τη δουλειά ή είχαμε έστω την προνοητικότητα να μην πιούμε μέχρις εσχάτων μέσα στη βδομάδα - είναι να δούμε ταινίες με ανθρώπους στη δική μας περίπου κατάσταση να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν.

Προς γνώση και συμμόρφωση λοιπόν, ορίστε η ιδανική λίστα με ταινίες, τις οποίες θα θέλουμε να δούμε μάλλον χαμηλόφωνα – σωστά;

1. The hangover 1, 2 και 3
Στην κατάσταση που βρίσκεσαι θες να δεις μια κωμωδία χωρίς κανένα σοβαρό κοινωνικό μήνυμα. Το Hangover είναι ακριβώς αυτό – και μάλιστα περιγράφει τις καταστάσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ασυγκράτητη αλκοολοποσία. Ιδανικό.

2. Χάρολντ & Κούμαρ, 1, 2, 3
Ας το παραδεχτούμε: είναι πολύ διασκεδαστικό να βλέπουμε άλλους ανθρώπους να μεθάνε και να μπλέκουν σ’ ένα σωρό περιπέτειες, όταν εμείς τις παρακολουθούμε από την ασφάλεια της οθόνης μας, έτσι δεν είναι;

3. Μπόρατ

Δε χρειάζεται να έχετε hangover για να τη δείτε, όμως έτσι ίσως να γελάσετε ακόμη περισσότερο με το πολιτικά ανορθόδοξο χιούμορ μιας ταινίας που παρωδεί το πολιτισμικό σοκ μέχρι εκεί που δεν πάει.

4. Eurotrip
«Δε θα ξαναπιώ ποτέ!» επαναλαμβάνουν οι χιλιοταλαιπωρημένοι πρωταγωνιστές μιας ταινίας που εξιστορεί τις περιπέτειες μιας παρέας αμερικανών καθώς διασχίζουν με τα σακίδιά τους διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

5. Dude, Where’s My Car?
Σε μια κωμωδία με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, οι δύο παραζαλισμένοι Άστον Κούτσερ και Σον Γουίλιαμ Σκοτ αδυνατούν να απαντήσουν στο απλό αυτό  ερώτημα– και όχι μόνο σ’ αυτό.

6. Σχολικές αναμνήσεις

Vince Vaughn, Will Ferrell και Luke Wilson: αν θέλετε να δείτε μια κωμωδία από αυτές που θα ντρέπεστε να παραδεχτείτε ότι σας έκαναν να γελάσετε, μη διστάσετε να την επιλέξετε.

7. Cheech and Chong (όλες τις ταινίες)
Πολύ πριν τους Beavis and Butt-head του Mtv, οι Cheech και Chong είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του ’70 και του ’80, καταγράφοντας τις χίπικες περιπέτειες ενός από τα πιο πετυχημένα κωμικά ντουέτα όλων των εποχών.

8. Σηκωτός για τη συναυλία
Ένας εκκεντρικός ροκ σταρ (Russell Brand) και ένας σπασίκλας μαθητευόμενος της δισκογραφικής του εταιρείας (Jonah Hill) ο οποίος έχει επιφορτιστεί με το να συνοδεύει τον πρώτο, μπλέκουν σε μια σειρά από αναποδιές. Αυτή είναι ίσως η καλύτερη ερμηνεία του Jonah Hill.

9. Θεός για μια εβδομάδα

Αν ψάχνετε κάτι πιο… αναστοχαστικό, μπορείτε να δείτε τον Jim Carrey να γίνεται θεός για μερικές μέρες και να ανακαλύπτει πόσο δύσκολο είναι να διοικεί κανείς ολόκληρο το σύμπαν.

10. Walking Life
Αν έχετε πλέον ξεπεράσει το πρώτο στάδιο του hangover και είστε έτοιμοι να ξαναβάλετε το μυαλό σας σε λειτουργία, θα απολαύσετε αυτή την ταινία κινουμένων σχεδίων που ασχολείται με τη φύση των ονείρων, τη συνείδηση και την ύπαρξη συνολικά.

Άρτεμη Φύσσα
[email protected]