Οι Cranberries επανενώνονται κι ανεβαίνουν στο θέατρο Βράχων

oi-cranberries-epanenonontai-ki-anebainoun-sto-theatro-braxon

ΤΡΙΤΗ, 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010

Το ταξίδι που ξεκίνησαν στην Ιρλανδία και σταμάτησαν το 2002, έρχονται να συνεχίσουν στην Αθήνα μετά από επτά χρόνια οι Cranberries που ανεβαίνουν ξανά μαζί στη σκηνή για μία μόνο συναυλία, την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων.

Το ταξίδι που ξεκίνησαν στην Ιρλανδία και σταμάτησαν το 2002, έρχονται να συνεχίσουν στην Αθήνα μετά από επτά χρόνια οι Cranberries που ανεβαίνουν ξανά μαζί στη σκηνή για μία μόνο συναυλία, την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο θέατρο Βράχων.

Πριν από λιγότερο ένα χρόνο, στη Νέα Υόρκη, η Dolores O’Riordan και όλα τα επίσημα μέλη των Cranberries επανενώθηκαν μετά από επτά χρόνια με την επιθυμία προκειμένου να κάνουν μια περιοδεία γεμάτη με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Η ιδέα ξεκίνησε στις αρχές του 2009, όταν η O’Riordan τιμήθηκε στο Δουβλίνο και κλήθηκε να παίξει παρέα με τους Noel και Mike Hogan. Τότε ήταν η πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, που τα πρώην βασικά μέλη των Cranberries συναντήθηκαν ξανά και συνειδητοποίησαν την βαθιά επιθυμία τους να λήξουν την παύση των τελευταίων χρόνων και να ξανατραγουδήσουν μαζί.

«Αποφάσισα να ξαναενωθώ με όλα τα πρώην μέλη των Cranberries, να γράψουμε καινούργια τραγούδια και να περιοδεύσουμε ερμηνεύοντας τις μεγάλες μας επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από τις δικές μου δουλειές», δηλώνει η Dolores.

Ο συνθέτης και κιθαρίστας, Noel Hogan λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε μέλος της μπάντας είχε το χρόνο να δουλέψει πάνω σε διαφορετικά πράγματα και να μάθει πολλά βάσει αυτής του της εμπειρίας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Cranberries να ενώσουν όλη αυτή την εμπειρία και να προχωρήσουν μπροστά».

Η αμερικανική περιοδεία τους ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 ενώ από τον Μάρτιο 2010 συνεχίζουν τις κοινές εμφανίσεις τους σε όλη την Ευρώπη.

Το διάστημα που οι Cranberries είχαν κάνει μία παύση ακολουθώντας ο καθένας το δρόμο του, η Dolores O’ Riordan δεν έπαψε να βρίσκεται στο μουσικό προσκήνιο. Κυκλοφόρησε τον προσωπικό της δίσκο με τίτλο «No Baggage». Μετά από αυτόν τον δίσκο, η ξεχωριστή φωνή της Dolores επιστρέφει πιο δυνατή και πιο δουλεμένη να ξανατραγουδήσει για το αγαπημένο της συγκρότημα.

Κατά τη διάρκεια, της καριέρας τους, οι Cranberries έκαναν πολύ μεγάλες επιτυχίες. Με τον Linger στο τιμόνι, το πρώτο άλμπουμ των Cranberries είχε τον τίτλο «Everybody Else Is Doing It» και κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των βρετανικών προτιμήσεων.

Το «Need to Argue» ωστόσο ήταν ο δίσκος που καθιέρωσε τη μπάντα με επιτυχίες όπως το «Zombie», το «Ridiculous Thoughts» και το «Ode to My Family». Ο δεύτερος δίσκος τους έγινε επτά φορές πλατινένιος στην Αμερική και πέντε φορές στην Ευρώπη, κατακτώντας την πρώτη θέση στις προτιμήσεις πολλών χωρών.

Οι Cranberries έχοντας στο ενεργητικό τους τέσσερα άλμπουμ, 8 singles και πάνω από 40.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, έρχονται την Τετάρτη 14 Ιουλίου στο ατμοσφαιρικό θέατρο Βράχων, για να ξεσηκώσουν το κοινό με την επανένωση τους.

Πληροφορίες: 45 ευρώ, www.elevenconcerts.com, 211 7300211, www.cranberries.com , www.doloresoriordan.ie .