Η Miley Cyrus αντικείμενο πανεπιστημιακής μελέτης

miley-cyrus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Αν είστε περίεργοι να μάθετε την επίδραση και τον ρόλο της Miley Cyrus στην κοινωνία, τότε αυτό το καλοκαίρι θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ολόκληρο μάθημα σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που θα εστιάζεται σε ζητήματα «πολιτιστικών συγκρούσεων».

Ένα Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ένα νέο καλοκαιρινό μάθημα κοινωνιολογίας, που θα έχει ως αντικείμενο μελέτης, τη Miley Cyrus. Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Carolyn Chernoff στη Guardian, θα χρησιμοποιηθεί η γνωστή pop star ως παράδειγμα για την ανάλυση ζητημάτων «πολιτιστικής σύγκρουσης». Κατά τη διάρκεια του μαθήματος, θα αναζητηθούν οι σχέσεις των φύλων, της φυλής και της τάξης με την κοινωνία και τον πολιτισμό.

Μέχρι χτες, μόλις 3 άτομα είχαν εγγραφεί στο μάθημα «Η κοινωνιολογική πλευρά της Miley Cyrus» στο κολέγιο Skidmore, σύμφωνα με πληροφορίες της Guardian. Αλλά η καθηγήτρια έχει πολλές ελπίδες για το συγκεκριμένο project.

«Η Miley Cyrus είναι ένα εξαιρετικά περίπλοκο πολιτιστικό φαινόμενο» υπογραμμίζει η καθηγήτρια. Και συμπληρώνει «δημιούργησα αυτό το μάθημα σαν έναν δημιουργικό και παράλληλα αυστηρό τρόπο, για να ανακαλύψουμε τι είναι σχετικό με την κοινωνιολογία και την κοινωνιολογική θεωρία».

Σύμφωνα με την περιγραφή που δίνει η ίδια η καθηγήτρια για το μάθημά της, «η Cyrus δεν είναι απλά ένα ακόμα pop είδωλο, 21 ετών, που βγάζει τη γλώσσα και κάνει κατάληψη στην κορυφή των charts. Αποτελεί το πεδίο για εις βάθος συζήτηση περί παραδοξότητας, φυλετικής διάκρισης και υπερ-εμπορευματοποίησης της παιδικής ηλικίας».

Κι αν δεν έχει γίνει ακόμα σαφές, η Chernoff έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στο συγκεκριμένο μάθημα και δεν πρόκειται να αφήσει τους φανατικούς θαυμαστές της να εισβάλουν στο αμφιθέατρο, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Συγγνώμη, αλλά το μάθημα είναι Κοινωνιολογία. Αν θέλετε να μάθετε να κουνάτε τον γοφό σας όπως η Miley, κάντε το στο σπίτι σας».