Ο Captain America πίσω από τις κάμερες

captain
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Η ταινία της Marvel που τόσο καιρό περιμέναμε, επιτέλους έφτασε με τον Captain America και τους υπόλοιπους ήρωες να μας… μυούν στα μυστικά της ταινίας, πριν αυτή βγει στις αίθουσες.

Τι συνέβη πίσω από τις κάμερες; Ποια μυστικά «κρύβει» η παραγωγή; Αυτά και πολλά άλλα αποκαλύπτονται ευθύς αμέσως.

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, o Sebastian Stan περπατούσε όλη τη μέρα με το μαχαίρι του ανά χείρας για να μπορέσει να συνηθίσει τις συγκεκριμένες κινήσεις που απαιτούσε ο ρόλος του.

Μάλιστα, για να μπει στο...πετσί του ρόλου του ως Στρατιώτης του Χειμώνα, επιδόθηκε σε σκληρή προπόνηση αλλά και ιστορική αναζήτηση για πέντε ολόκληρους μήνες.

Μία σκηνή, όπου ο Captain America πηδά από το αεροπλάνο, χωρίς φυσικά να χρησιμοποιήσει αλεξίπτωτο, είναι «κλεμμένη» από το πρώτο τεύχος του κόμικ «The Ultimates».

Σε ότι αφορά την ασπίδα του δε, μπορεί μέχρι σήμερα να ήταν ένα μέσο άμυνας, αλλά σε αυτή τη μάχη απέναντι στον Στρατιώτη του Χειμώνα, οι δημιουργοί την έκαναν ετοιμοπόλεμη και πιο …επιθετική.

Στα επιμέρους μυστικά της παραγωγής: για να μην αποκαλυφθεί ο τίλτος της ταινίας, ενώ αυτή γυριζόταν, οι παράγοντες της είχαν δώσει τον τίτλο «Freezer Burn». Μια χαρά τα κατάφεραν πάντως.

Ορισμένα από τα γυρίσματα μάλιστα έγιναν σε θρυλικά σημεία της Ουάσινγκτον, όπως είναι το μνημείο του Τζέφερσον, του Λίνκολν, το Καπιτώλιο και άλλα πολλά, ενώ όταν έφτασε η σειρά της γέφυρας του Θίοντορ Ρούσβελτ, η παραγωγή πήρε άδεια να την κλέισει, κάτι που συνέβη πρώτη φορά στην ιστορία της γέφυρας για τις ανάγκες του σινεμά.

Κεφάλαιο Robert Redford: ο διάσημος ηθοποιός επιλέγει βάσει κυρίως της ερμηνείας του στην ταινία «Τρεις μέρες του Κόνδορα» το 1975 ενώ αποδέχτηκε την πρόταση γιατί όπως είπε ο ίδιος, τα εγγόνια του λατρεύουν τις ταινίες της Marvel και ήθελαν να τον δουν σε μία από αυτές.

Ο Chris Evans και η Scarlett Johansson με αυτή ταινία σηματοδοτούν την τέταρτη συνεργασία τους on camera μετά τα «The perfect score» του 2004, το «The Nanny Diaries» (2007) and το «The Avengers» το 2012. Μάλιστα, είναι τόσο καλοί στη συνεργασία τους που τους περισσότερους διαλόγους μεταξύ τους, τους έγραψαν μόνοι τους.

Στην ταινία κάνει cameo εμφάνιση ο Ed Brubaker. Πρόκειται για τον δημιουργό της ιστορίας του «Winetr Soldier», ο οποίος στη σκηνή της γέννησης του Στρατιώτη του Χειμώνα, υποδύεται έναν επιστήμονα.

Σόφη Ζιώγου
[email protected]